Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım Ve Hayvancılık Fuarı Açıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım Ve Hayvancılık Fuarı Açıldı
Haberin Tarihi: 12.11.2022 10:09:29 - Okunma Sayısı:1827 defa okundu.

17. Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı Gökkubbe Ulusal Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı.

  1. Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım Ve Hayvancılık Fuarı Açıldı

 

  1. Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı Gökkubbe Ulusal Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı. 80 firmanın yaklaşık 100 stant açtığı fuarda tarım ve hayvancılıkla ilgili a’dan z’ye her türlü ürün ilgilileriyle buluşuyor. Ziyaretçiler sektördeki son teknolojik gelişmeleri de yakından görebilecek.

Katılımın  yoğun olduğu fuar açılış törenine Isparta Valisi Aydın Baruş, Isparta Milletvekili  Recep Özel, Belediye Başkanı  Şükrü Başdeğirmen, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, İlçe Belediye Başkanları, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

ITB Yönetim Kurulu Başkanı Hüdai Şahin’in açılış konuşmasının ardından sırasıyla, KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım, ITSO Başkanı Metin ÇELİK, Belediye Başkanı Şükrü başdeğirmen, Isparta Milletvekili Recep özel ve Isparta Valisi Aydın Baruş konuşmalarını yaptılar.
Programdaki konuşmasında Isparta’nın bir tarım şehri olduğuna dikkat çeken Vali Baruş “Bir şehrin hareketliliğinin sağlanmasında fuarlar çok çok önemli. Isparta da 17.’sini düzenleyerek bu işi başarıyor. İnşallah önümüzdeki yıllarda çok daha iyi koşullarda, çok daha geniş katılımlarla, değişik aktivitelerle bu fuar devam eder. Dileğimiz budur. Isparta için tarım çok önemli. Tabii ülkemiz için de önemli, dünya için de önemli. Dünya bugün gıda kriziyle boğuşuyor. İnsanların beslenmesi için tarımsal üretimin ve hayvancılık ürünlerinin artması gerekiyor. Bu anlamda tarıma çok ciddi önem vermemiz lazım. Isparta’nın ilk 10 ayda yaptığı 375 milyon 217 bin dolarlık ihracatın 134 milyon doları tarım kökenli ürünler, bu sevindirici bir olay. Bu Isparta'nın tarım şehri olduğunu gösteriyor. Bu çapta başarı sağlayabilen insan sayısı çok sınırlıdır. Onun için tarıma vereceğimiz her türlü önem insanımıza verilecek önemdir. Bu fuarın da çiftçimizin desteklenmesine, üretiminin artırılmasına çok önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Fuarın düzenlenmesinde emeği geçen başta Ticaret Borsamız ve Borsa Başkanımız olmak üzere katkı sunan herkese Belediyemize, diğer Odalarımıza, Belediye Başkanlarımıza ve Isparta insanına çok çok teşekkür ediyorum. Allah hayırlı etsin, çiftçimizin ürünü bereketli olsun, kazancı bol olsun Allah hepimize sağlık versin diyorum” dedi.

Fuarın açılış konuşmasını yapan ITB Yönetim Kurulu Başkanı Hüdai Şahin, önümüzdeki dönemde kayıtdışı ile mücadeleye daha fazla eğilerek hem işlem hacmimizi artırmak hem de üreticilerimizi ve üyelerimizi korumak istiyoruz dedi. Başkan Şahin konuşmasında şunları kaydetti: “ Isparta Ticaret Borsası öncülüğünde 17.’si düzenlenen Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarımıza hoş geldiniz.
Ispartamız birçok tarımsal ürünün üretiminde ülke ölçeğinde ilk sıralardadır. Elma, Gül, Lavanta ve Barbunya üretiminde ilk sıradayız. Ayrıca karanfil üretiminde 2, Kiraz, vişne ve kayısı üretiminde ise 5. sıradayız. Sahip olduğu iklim özelliğine dayalı ürün çeşitliliği, iç ve dış talebin sağladığı canlılık, kadim tarım kültürü, endemik tür zenginliği dikkate alınarak Isparta tarımına yeniden bakmak gerekmektedir. İleri teknolojik gelişmelerin sağladığı verim artışı ve yeni tarım yaklaşımları yanında, sürdürülebilir tarım eğilimleri bu bakışta göz önüne alınmalıdır.İlimiz üretiminin katma değerini artırarak, üreticilerimizi ve tüccarlarımızı korumak için Isparta Ticaret Borsası olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Özellikle kayıtdışı ile mücadele konusunda yoğun çaba sarf ediyoruz. 2021 yılında 3 milyar TL seviyesinde gerçekleşen işlem hacmimiz bugün itibariyle 4.6 milyar TL’ye ulaşmıştır. Önümüzdeki dönemde kayıtdışı ile mücadeleye daha fazla eğilerek hem işlem hacmimizi artırmak hem de üreticilerimizi ve üyelerimizi korumak istiyoruz. Bu hedefle birlikte Isparta Ticaret Borsası’nın 113 Borsa arasındaki 53. olan işlem hacmi sırasını daha yukarılara taşıyacağız.  Hz. Mevlana’nın çok sevilen “Dünle beraber gitti cancağazım; ne kadar söz varsa düne ait. Şimdi yeni şeyler söylemek lazım.’’ Dizelerinde ifade ettiği gibi; Isparta tarımı ve ticareti için yeni şeyler söylemek gerekmektedir. Bu gereklilik ve Kazanan Isparta ve Tarımla Büyüyen Isparta için Isparta Ticaret Borsamız, ilimiz için çalışan tüm paydaşlarla el ele vererek çalışmalarını yeniden şekillendirecektir.
Fuarımızın Isparta ve bölge tarımı paydaşlarına katkı sağlaması temennisiyle katılımlarınız için teşekkür eder, saygılar sunarım” dedi.
Söz alan konuşmacıların ardından, Borsa tarafından organize edilen “Çiçekten Meyveye Isparta Elması” Fotoğraf Yarışmasında dereceye giren katılımcılara plaket ve teşekkür belgesi takdim edildi. Açılış sonrası, protokol üyelerince fuarda stant açan katılımcılara ziyaret edilerek, ticaretlerinde başarı dileklerinde bulunuldu.

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap