DÜN VE BUGÜN EĞİRDİR KEMİK HASTALIKLARI HASTANEMİZ... TARHAN SORDU, DR. OKUTAN YANITLADI (ÜÇÜNCÜ BÖLÜM)

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,DÜN VE BUGÜN EĞİRDİR KEMİK HASTALIKLARI HASTANEMİZ... TARHAN SORDU, DR. OKUTAN YANITLADI (ÜÇÜNCÜ BÖLÜM)
Haberin Tarihi: 12.11.2022 16:25:22 - Okunma Sayısı:2177 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı...

YILIN RÖPORTAJI

DÜN VE BUGÜN EĞİRDİR KEMİK HASTALIKLARI HASTANEMİZ

                                              TARHAN SORDU, DR. OKUTAN YANITLADI

                                                                Röportaj : Zeki TARHAN

                                                            ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

               Acaba Eğirdir halkı, Eğirdir gölünün çok fonksiyonlu durumuna bakıp, Kemik Hastanemizin de “KEMİK” disiplininde kazandığı “MARKA” konumunu dikkate almayıp, ıskalama yoluna mı gidiyordu? Kim bilir; “şu da olsun bu da olsun” mu diyordu acaba?

  YEREL HALK HASTANEMİZDEN NE İSTİYORDU?

                 HASTANE ÖZELİNDEKİ STRATEJİK ÖNEM, NİÇİN ISKALANDI?

                 YETKİLİ SİYASİLERİN, BU STRATEJİK ÖNEMİN

                 ISKALANMASINDA  ROLÜ VARMIYDI?

         Gelin, Op. Dr. OKUTAN’ a bir kulak verelim:

         “…Son çeyrek asırda Türkiye’ nin il, ilçe hastanelerinde Ortopedi Uzmanının yeterli hale gelmesi ve hastaların kendi oturdukları yere yakın yerlerde tedavi olmaları imkânlarının olması, Tıp Fakültesi sayısının artması, Eğitim Araştırma Hastanelerinin artması ve EĞİRDİR’ İN BU GELİŞMEYE AYAK UYDURAMAMASI VEYA AYAK UYDURTULMAMASI nedeniyle, giderek EKHH’ nin önemini azaltmıştır.”

                                                           ***

         “…Yıllardır uygulanan hastanelerin DÖNER SERMAYELİ İŞLETMELER OLMALARI VE GİDERLERİNİ KENDİ GELİRLERİYLE KARŞILAMALARI, Hastane fiziki yapısının çok büyük olması, Hastane işletme giderlerinin çok yüksek maliyete çıkması, buna karşılık ürettiği hizmetlerin masraflarını karşılamaması nedeniyle daha küçük, fiziki yönden  daha iyi ve masrafları daha makul bir Hastaneye çevrilmesi tercihinin ön plana çıkmasını beraberinde getirmiştir.

       Ayrıca; Yerel halkın (=Eğirdir’ li hemşerilerimizin ) Hastaneyi, “GENEL BİR HASTANE” olarak istemeleri, KEMİK HASTANESİ özelindeki STRATEJİK ÖNEMİNİ ihmal ederek, her türlü branştaki uzmanları istemeleri, YETKİLİ SİYASİLERİN DE BUNA ÖN AYAK OLMALARI, EKH (=Eğirdir Kemik Hastanesi ) nin  bu hale gelmesine TUZ / BİBER olmuştur kanaatinteyim.”

                                                            ***

        MARKA BİR HASTANE!!! TÜRKİYE’ NİN HER TARAFINDAN HASTA ALMAKTA!!! YURT DIŞINDAN / ORTADOĞU’ DAN / BALKANLAR’ DAN / KAFKASLAR’ DAN / AVRUPA’ DAN VE ORADA ÇALIŞAN İŞÇİLERİMİZDEN HASTA ALMAKTAYDI.

         “Bir taraftan MARKA bir Hastane ki bu Hastane:

         Türkiye’ nin her tarafından hasta almakta, hatta yurt dışından, Ortadoğu’ dan, Balkanlar’ dan, Kafkaslar’ dan, Avrupa’dan, oralarda çalışan işçilerimizden hasta almaktaydı!!! Halen de hastalarının büyük kısmının ilçe dışından (Eğirdir’ den, Isparta’ dan olmadığını, çevre iller başta olmak üzere tüm Türkiye’ den olduğunu biliyorum.)

         Ve sadece bir Hastane değil, zamanında bir DENEY LABORATUVARI da olan tedavinin yanı sıra, araştırmaların da yapıldığı bir ARAŞTIRMA MERKEZİ, İstanbul’ dan, Ankara’ dan, İzmir’ den ORTOPEDİ ASİSTANLARININ VAKA GÖRMEK, BİLGİ / BECERİLERİNİ artırmak amaçlı 1 – 2 aylığına EĞİRDİR’ e geldikleri bi EĞİTİM MERKEZİ, hatta İLK ORTOPEDİ MİLLİ KONGRENİN YAPILDIĞI YER VE HASTANE OLMASI DA, EKH (=Eğirdir Kemik Hastanesi ) nin MARKA olmasında, Türkiye’ nin bir değeri olmasında katkı sağladığını düşünmekteyim.”

YARIN :

HASTANENİN ESKİ POPÜLARİTESİNE ULAŞMASI MÜMKÜN MÜ?

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap