Eğirdir MYO'da “Usta Çırak Buluşmaları” gerçekleştirildi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir MYO'da “Usta Çırak Buluşmaları” gerçekleştirildi
Haberin Tarihi: 22.11.2022 14:47:29 - Okunma Sayısı:1631 defa okundu.

Eğirdir MYO Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümünde “Usta Çırak Buluşmaları” gerçekleştirildi.

Eğirdir MYO'da       

“Usta Çırak Buluşmaları” gerçekleştirildi

 

Eğirdir MYO ile KHG arasında stratejik iş birliği anlaşması çerçevesinde ilki 16-17 Kasım 2022 günlerinde Eğirdir Meslek Yüksek Okulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümünde “Usta Çırak Buluşmaları” gerçekleştirildi. Kilit Hospitality Group tarafından workshop çalışmaları ve konferanslar serisi düzenlendi. İki gün süresince farklı oturumlarda KHG iletişim ve eğitim Direktorü Adil GÜRKAN öğrencilere mesleki tecrübelerini aktardıktan sonra KHG bünyesinde bulunan yirmi bir konaklama tesisi ile ilgili bilgi verdi. KHG İK Direktorü İhsan SOMUNCU ise işe alım süreci, mülakat ve personel eğitimleri konusunda öğrencileri bilgilendirdi. Daha sonra Kurum bünyesinde çalışan Departman müdürlerinden Crystal Paraiso Verde Resort & Spa İk Müdürü Saadet MUTLU, Crystal TAT Beach Golf Resort & Spa Yiyecek ve İçecek Müdürü Dinçer ALPSOY ve Crystal Flora Beach Resort Housekeeper Esra TOPLU kendi departmanlarındaki iş süreçlerini ve mesleki tecrübelerini öğrencilere aktardı.

Aynı zamanda Kilit Hospitality Group bünyesindeki Crystal Paraiso Verde Resort & Spa Mutfak Şefi Musa KÖSE, Crystal Flora Beach Resort Mutfak Şefi İbrahim ŞAHAN, Crystal Paraiso Verde Resort & Spa Sous Şefi Mehmet Ali TEZ, Crystal Paraiso Vede Resort & Soğuk Şefi Oktay ZURNA tarafından Yüksekokulumuz uygulama mutfağında Et ve Deniz ürünleri üzerine workshop çalışmaları ve işyeri eğitimi, staj ve kariyer süreçleri ile ilgili konferanslar yapıldı.

Yapılan etkinliklere MYO Müdürü Öğr. Gör. Mustafa GÖK, Müdür Yard. Öğr. Gör. Çetin MEYDAN, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Hüseyin DUMAN ve Bölüm hocaları katılım sağladı. Etkinlik sonunda katılımcılara teşekkür belgeleri verildi.

Bu çalışmalar kapsamında yapılan ürünler;

1.GÜN

Zencefilli bal kabağı çorbası

Hünkâr beğendi (Osmanlı Mutfağı)

Dana welington (İngiliz Mutfağı)

Beef strogonof (Rus Mutfağı)

  1. GÜN

Bademli kereviz çorbası

Jumbo karides güveç

Tüp kalamar dolması

Levrek buğulama (Fransız Usulü)

Planlama çerçevesinde 14-15 Aralık 2022 günlerinde “Usta Çırak Buluşmaları” nın ikincisi gerçekleştirilecek.

 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap