ESKİCİLER KONAĞI, NİS OTEL EĞİRDİR TURİZMİNİN HİZMETİNDE

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ESKİCİLER KONAĞI, NİS OTEL EĞİRDİR TURİZMİNİN HİZMETİNDE
Haberin Tarihi: 31.7.2015 18:23:00 - Okunma Sayısı:5135 defa okundu.

1905 Yılından bu yana Eğirdir Gölü'nün her rengine tanıklık eden Eskiciler Konağı, eşsiz göl ve doğa dostluğuna artık "butik otel" olarak devam edecek.

ESKİCİLER KONAĞI, NİS OTEL EĞİRDİR TURİZMİNİN HİZMETİNDE…

1905 Yılından bu yana Eğirdir Gölü’nün her rengine tanıklık eden Eskiciler Konağı, eşsiz göl ve doğa dostluğuna artık “butik otel” olarak devam edecek.

“Seydim Mahallesi, Mehmet Yiğitbaşı Cad. Kaynak Sk. No:19 – Eğirdir” adresinde, geleneksel Eğirdir evinin en güzel özelliklerini taşıyan Eskiciler Konağı, butik otel konseptinde restore edilerek, Nis Otel çatısı altında, bugünden itibaren kapılarını yerli ve yabancı misafirlere açtı.

               Bugün saat 17.00’de; Isparta Milletvekili Nuri Okutan, Kaymakam Abdullah Akdaş, Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Jandarma Alay Komutanı Alb. İsmail Cömert, İlçe Jandarma Komutanı Erhan Aslan, Sarıidris Belediye Başkanı Ramazan Pala, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Orakoğlu, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlarımızın katıldığı açılış kokteylinde konuşan Nis Otel İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Özdoğan, Eskiciler Konağı’nın özelliğini anlatarak, zamana dayanmaya gücü kalmamış, geleneksel Türk evi örneklerinden Eskiciler Konağı’nı kurtarma hayallerinin gerçekleştiğini söyledi. Projenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Gürsel, “bu eserin Eğirdir’de bir kırılma yarattığını düşünüyorum. Bu kırılma ile bu tür eserlerin artarak çoğalmasını diliyorum” dedi.

               Klasik müzik dinletisi ve minyatür sanatçısı Taner Alakuş’un minyatür sergisi ile açılışı gerçekleştirilen 19 oda, 36 yatak kapasiteli Eskiciler Konağı, Nis Otel’in ilçe turizmine yeni bir ivme kazandıracağına inanıyor, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap