DÜDENLERİN DÜŞÜNDÜRDÜĞÜ / EĞİRDİR GÖLÜ VE NE YAPMALI?!!!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,DÜDENLERİN DÜŞÜNDÜRDÜĞÜ / EĞİRDİR GÖLÜ VE NE YAPMALI?!!!
Haberin Tarihi: 30.12.2022 10:55:36 - Okunma Sayısı:2493 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı...

DÜDENLERİN DÜŞÜNDÜRDÜĞÜ / EĞİRDİR GÖLÜ VE NE YAPMALI?!!!

Zeki TARHAN - ANKARA

---------------------------------------

Göller Bölgesi / İç Sular kaptanı Ali Kaptanın (=Ali DEMİRAL) sosyal medya paylaşımı ile bizlere aktardığı görseller EĞİRDİR GÖLÜ için çok şey anlatıyor...

"Nedir onlar?" diye soracaksınız elbette.

Sormuş olun. TARHAN da yanıtlasın:

***

1) İç batı Akdenizdeki Toros silsilesinde, hidrojeolojik oluşumlar / Küresel İklim değişikliği ve EĞİRDİR GÖLÜ"nün hidrolojik denge sorununu, "vahşi kapitalizm" bağlamında ele almak zorundayız.

2 ) Su Yönetimi planlamasında; Denetim fonksiyonunu asla ıskalamamalı.

3 ) Getirgen ve götürgen DÜDEN'lerin, hidrolik dengesindeki değişimlerin su bilançosundaki pozitif ve negatif etkilerini ve bu etkilerin Eğirdir Gölünün ekolojik dengesini ne derece bozduğu, hidrojeologlarca bilimsel bir raporla saptanmalı.

4 ) Giderek göl ekosisteminden karaekosistemine evrilmekte olan EĞİRDİR GÖLÜ' nün özel hükümlerinde yer alan tanım ve tanımlamalar, revizenin yanı sıra yeniden tanımlanması kaçınılmaz hale gelmiştir.

5 ) Hoyran ve Eğirdir gölü; iki ayrı göl olma yolunda hızla ilerlemekte olduğu gerçeğinden hareketle; Tarihi Coğrafyacı / Araştırmacı - Yazar Ramazan TOPRAKLI' nın ortaya koyduğu Eğirdir Gölündeki ( 7 ) Batık Şehir' in günyüzüne çıkartılması için derhal harekete geçilmesinin kaçınılmaz olduğu...

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap