DÜN VE BUGÜN EĞİRDİR KEMİK HASTALIKLARI HASTANEMİZ... TARHAN SORDU, OP. DR. ZAFER UYAR YANITLADI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,DÜN VE BUGÜN EĞİRDİR KEMİK HASTALIKLARI HASTANEMİZ... TARHAN SORDU, OP. DR. ZAFER UYAR YANITLADI
Haberin Tarihi: 31.12.2022 09:51:21 - Okunma Sayısı:2073 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı...

YILIN RÖPORTAJI

DÜN VE BUGÜN EĞİRDİR KEMİK HASTALIKLARI HASTANEMİZ

                                              TARHAN SORDU, OP. DR. ZAFER UYAR YANITLADI

                                                                Röportaj : Zeki TARHAN

                                                             BİRİNCİ BÖLÜM

 

 

                Sevgili AKIN okuyucuları, Eğirdir Kemik Hastanemizle ilgili “YILIN RÖPORTAJI” yazı dizimizin son bölümünü okumaktasınız şu anda. Bu bölümde; Pratisyen hekim olarak, dört yıl boyunca EKHH’ de çalışan Op. Dr. Zafer UYAR’ ın hastanemizle ilgili değerlendirmeleri, duygu ve düşüncelerini bu bölümde okuyacaksınız. Önce Dr. UYAR’ ın kısa özgeçmişine bir göz atalım:

  1. DR. ZAFER UYAR KİMDİR

        1967’ de Alanya’da doğdu. İlk, Orta ve Lise eğitimini Alanya’da tamamladı. Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinde Tıp eğitimi aldı. Pratisyen hekim olarak, 4 yıl boyunca Eğirdir Kemik Hastalıkları Hastanesinde çalıştı. Pratisyen Hekimlik görevi sonrası, 1966 yılında İstanbul Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Asistan Doktor olarak görev yapmaya başladı. 2000 yılında Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesinde, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı olarak 6 yıl görev yaptı. 2006 yılında, Özel Alanya Şifa Tıp Merkezinde ORTOPEDİ ve TRAVMATOLOJİ Uzmanı olarak görevini sürdürüyor…

                                                   ***

       “EĞİRDİR KEMİK VE MAFSAL VEREMİ HASTANESİ”, Menderes Hükümeti döneminde, Eğirdir eski Hükümet binası onarılarak, 100 yataklı sağlık kuruluşu olarak 1 Ocak 1952’ de, dönemin sağlık bakanı Ekrem Hayri ÜSTÜNDAĞ tarafından hizmete açılmıştı. 1955 yılına gelindiğinde; Balta Limanı Kemik Hastalıkları Hastanesi Deniz ve Güneş Tedavi Enstitüsü, 1960 yılında ise; İzmir Urla Kemik ve Mafsal Hastalıkları Hastanesi ve Trabzon Kemik Hastanesidir. Açılan bu Hastanelerin en etkin çalışanı da, “EĞİRDİR KEMİK VE MAFSAL VEREMİ HASTANESİ” olduğu bilinmektedir.

      Dr. UYAR, bakalım bu saptamaya ne diyecekti? İşte yanıtı: “ Doğrudur, hem coğrafi konumu nedeni ile ve hem de hekim kadrosu sebebiyle, adı geçen Hastanelerden EN ETKİN ÇALIŞANI; “EĞİRDİR KEMİK VE MAFSAL VEREMİ HASTANESİ” olmuştur.

YARIN: HASTANENİN YER SEÇİMİNDE

EĞİRDİR GÖLÜ EN ÖNEMLİ SEBEPTİR!!!

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap