DÜN VE BUGÜN EĞİRDİR KEMİK HASTALIKLARI HASTANEMİZ... TARHAN SORDU, OP. DR. ZAFER UYAR YANITLADI(3. Bölüm)

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,DÜN VE BUGÜN EĞİRDİR KEMİK HASTALIKLARI HASTANEMİZ... TARHAN SORDU, OP. DR. ZAFER UYAR YANITLADI(3. Bölüm)
Haberin Tarihi: 2.1.2023 10:15:31 - Okunma Sayısı:2006 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı...

YILIN RÖPORTAJI

DÜN VE BUGÜN EĞİRDİR KEMİK HASTALIKLARI HASTANEMİZ

                                              TARHAN SORDU, OP. DR. ZAFER UYAR YANITLADI

                                                                Röportaj : Zeki TARHAN

                                                             ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

       BUTİK HASTANE VE ÇEVRESİ KÜLTÜR MERKEZİ

              2001 / 2004 / 2015 yılları, Hastanemiz için; kapatma – birleşme ve yeşil alan tartışmaları ile geçtiği zaman dilimleri… Evet,  sayın UYAR, bakın ne diyecekti: “Eğirdir Kemik Hastanesinin eski gücünde olması çok zor. Maalesef kamu için de, SAĞLIK İŞLETMECİLİĞİ “KÂRLILIK” üzerine çalışır hale gelmiştir. Bu şartlarda, belki Hastanenin adını yaşatmak için bir BUTİK HASTANE yapılarak, etrafı “KÜLTÜR MERKEZİ” haline dönüştürülebilir.”

                                                               ***

            Dr. UYAR, Eğirdir Kemik Hastanemizin; KONGRE TURİZMİ / SAĞLIK TURİZMİ ve MEDİKAL TURİZMİ açısından değerlendirilmesi konusunda da aynen şunları söylüyordu: “Yine bu tür hizmet üretimleri de artık “KÂRLILIK” üzerine kuruluyor… Belki çok iyi bir TANITIM ile yapılabilir. Ancak, devam ettirmek ve sürdürülebilirliğini sağlamanın çok zor olduğunu düşünüyorum.”

          Dr. UYAR bunları derken, son zamanlarda Eğirdir Kemik Hastanesinin GENEL HASTANE olarak hizmet vermeye başladığını da dile getiriyordu.                                                 

                                                         ***

           …Ve bir tarih yok oluyor!!! Eğirdir’ in “KENT HAFIZASI” da kayboluyor!!! Hastanemiz yıkılıyor!!! Ciğerimiz sızlıyor!!! İçimiz yanıyor!!! Son sorumuz bu olsun sayın UYAR.

         “ HASTANENİN OLDUĞU YER, RANTA KURBAN EDİLMEMELİ!!!”

Dr. UYAR – Bazen istemesek de zaman ilerliyor, şartlar değişiyor… Eğirdir Kemik Hastanesi için de bu böyle maalesef. Ancak, Hastanenin olduğu yer RANTA KURBAN EDİLMEYİP belki, “EĞİRDİR KEMİK HASTANESİ” adı verilerek KÜLTÜR MERKEZİ, hatta küçük bir MÜZE bile yapılarak bu MARKA olmuş isim yaşatılabilir. EĞİRDİR KEMİK HASTANESİ, BELLİ BİR KUŞAKTA İZ ETMİŞTİR!!! KOLAY SİLİNMEZ!!! ANCAK YILLAR, BU İZİ DE SİLECEKTİR MAALESEF.

                                                    ***

  1. DR. ZAFER UYAR’ IN EĞİRDİR’E DAİR VEFA DUYGUSU İLE PROF. DR. ÜNAL KUZGUN HOCAMIZ VE ZAMANIN HASTANE BAŞHEKİMİ OP. DR. MAHMUT ÜNAL’ A DUYDUĞU VEFA, TAKTİRE DEĞER.

…Evet, Dr. UYAR Eğirdir sevdalısı olduğunu bakın nasıl anlatıyordu, virgülüne dokunmadan bir solukta okuyacaksınız bu satırları…

“1992 yılında BARLA kasabasında başlayan EĞİRDİR serüvenim; 1993 yılında o zaman Başhekim  olan  kıymetli ağabeyim Op. Dr.  Mahmut ÜNAL  sayesinde Eğirdir Kemik Hastanesi Acil Bölümünde devam etti… Eğirdir’ de ve Kemik Hastanesinde çok güzel dostlarım oldu… ORTOPEDİ VE TRAVMATOLOJİ İHTİSASI yapmaya orada karar verdim. Çok kıymetli Prof. Dr. Ünal KUZGUN hocamı ve ihtisas yaptığım Şişli Etfal Hastanesini orada tanıdım. Şahsen benim hayatımda  ve hafızamda; EĞİRDİR VE EĞİRDİR KEMİK HASTANESİNİN YERİ AYRIDIR VE HEP ÖYLE KALACAK.

 Bana bu imkânı verdiğiniz için size çok teşekkür ederim.”

                                                  *** 

…Ve EĞİRDİR KEMİK HASTANESİ Röportaj dizimiz burada sona eriyor. Son konuğumuz olan Op. Dr. UYAR’ a da  teşekkür ediyoruz…Yazı dizimizi; gerek AKIN gazetemizin internet sitesi ve Facebook sayfasında, ayrıca gazetede takip eden okuyucularımıza ve sosyal medya mecrasındaki takipçilerimize de teşekkür ediyor, yeni yılı mutlulukla geçirmelerini içtenlikle diliyoruz…

Hoşça kalın sevgili okuyucularımız

                                               - SON -   

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap