Belediye Başkanı Veli Gök, Eğirdir'li Yelkencileri Ağırladı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Belediye Başkanı Veli Gök, Eğirdir'li Yelkencileri Ağırladı
Haberin Tarihi: 10.1.2023 16:12:58 - Okunma Sayısı:433 defa okundu.

Yelkencilere Başarı Belgesi Verildi

BELEDİYE BAŞKANI VELİ GÖK,

EĞİRDİR'Lİ YELKENCİLERİ AĞIRLADI

 

Isparta Yelken İl Temsilcisi Şeref Ağartan, Eğirdir Belediye Spor Yelken Kulübü Antrenörleri Ahmet Şahan ve Mehmet Utku Dikmen ile sporcular Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök'ü ziyaret etti. Ziyarette Eğirdir Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hakan Çelebioğlu da hazır bulundu.

Deniz kenarı kulüpleri içerisinde Türkiye’nin tek göl kenarı kulübü olan Eğirdir Belediyespor Yelken Kulübünün küçük yelkencilerini Belediye meclis toplantı salonunda ağırlayan Belediye Başkanı Veli Gök, 5-8 Ocak 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilen ve 6 farklı ülkeden, 37 Kulübün katıldığı  Türkiye Şampiyonası Bodrum «Lapina ve Firmus ll. Mandalin Kupası» Yelken yarışlarında ilimizi ve ilçemizi temsil eden küçük yelkencileri  tebrik etti.

381 optimist ve 82 Lazer sporcularına karşı kıyasıya mücadele veren Eğirdir Belediye Spor Kulübünün junior sporcuları; Aybars Kaya, Afra Öztekin, Mehmet Öztekin, Yavuz Uzun, Mevlüt Şenol, Buğra Çetin, Eslem Çetin, Kumsal Şahan, Rüzgar Şahan, Kemal Kaan Bahçevan’a başarı belgelerini takdim eden Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, "dile kolay eğitimi ve hizmeti takdire şayan, 50 yıldır Yelken sporuna destek veren bir çok sporcu yetiştiren Yelken İl Temsilcisimiz Şeref Ağartan hocamızı da tebrik ediyor, başarılar diliyorum" dedi.

Küçük yelkencilerden söz alan Afra Öztekin, "Belediyenin verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

50 yıldır bir çok sporcu yetiştiren Şeref Ağartan da bu işlerin gönül işi olduğunu belirterek “Eğirdir'i çok seviyorum. Eğirdir'de doğma büyüme birisi olarak Eğirdir Gölü'nün değerlenmesi açısından çocuklarımızın spor yaparak yetişmesini çok istedim. Bu bakımdan hem Türkiye sporuna hem Isparta ve Eğirdir sporuna katkıda bulunmak istedim. Eğirdir'deki çocuklarımızın iyi birer yelkenci olmaları için çok uğraştım. Bugüne kadar en aşağı 1000’den fazla çocuğumuz yelken sporunu öğrendi. Destek verildiği takdirde yelkencilerimizin büyük başarılara imza atacağına inanıyorum" dedi.  

Eğirdir Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hakan Çelebioğlu da Eğirdir’e hizmet vermekten duyduğu  memnuniyeti dile getirerek “Bizim hedefimiz; bir buçuk, iki yıl sonra inşallah güzel başarılar elde etmek...

Türkiye'de iç sularda tekiz. Diğer kulüplerin hepsi denizde mücadele ediyor. Kemerspor kulüpleri ve bunun dışında Galatasaray, Fenerbahçe, Bodrumspor, Karşıyaka gibi hep tanınmış kulüpler. Biz bu anlamda gururluyuz." İfadelerini kullanarak destek veren herkese teşekkür etti.

Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök ise; ‘Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz, Gençlik Spor İlçe Müdürlüğümüz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Halk Eğitim Müdürlüğümüz, Kaymakamlığımız, yine yelken federasyonu il temsilciliğimizle birlikte iş birliği içinde birçok spor dallarını ilçemizde desteklemekteyiz. Tabii ki Şeref Ağartan hocamın çok ciddi bir emeği var Isparta'da özellikle Eğirdir'de yelken sporunun geliştirilmesinde halen fahri olarak bu oranda yine destekliyor. Biz inanıyoruz ki Eğirdir'de Yelken sporu adına yeni yatırımlar yapılır. Daha ilköğretim birinci kademede olan çocukların gölde tek başına bu sporu yapabiliyor olmaları, onların hayatlarında özgüven kazanarak, birçok alanda da başarılı olmalarına mutlaka katkı sağlayacaktır.

Ben emeği geçen hem çocuklarımızın emeğine teşekkür ediyorum. Hem hocalarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah daha güzel yerlerde oluruz." dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap