Abdullah Sinan / Ziya Yaşar Röportajının Düşündürdükleri…

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Abdullah Sinan / Ziya Yaşar Röportajının Düşündürdükleri…
Haberin Tarihi: 23.1.2023 17:32:19 - Okunma Sayısı:2261 defa okundu.

Zeki TARHAN yazdı...

ABDULLAH SİNAN / ZİYA YAŞAR RÖPORTAJININ

DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ…

                         Zeki TARHAN – ANKARA

            Bir asra yaklaşan ömrün, günümüze akseden yansımalarını gözler önüne seriyor bu röportaj. Abdullah’ı kutluyorum… Tam da ödül aldığı bir zamana denk gelmiş, adeta perçinlemiş.

                                                 ***

            Röportajın hem videosunu, hem deşifresini izledim ve okudum. DEMİREL, bir sinema şeridi gibi, gözümün önünde canlanarak akıp gitti… Kovada / Antalya gidiş gelişlerimizi, o güzelim orman örtüsünü, o harika orman ekosistemini gözlemlemek çok hoşumuza giderdi. DEMİREL; sözünü ettiğimiz o güzelim ekosistemin, biyolojik çeşitliliğin, flora zenginliğinin yok edilmesine karşı çıktığı için, o güzergâhtan yol yapılmasına karşı çıkmıştır. Ve iyi de etmiştir.

                                                ***

            …Ve ADA YOLU!!! Rahmetli DEMİREL, ADA YOLU yapımına haklı gerekçelerle karşı çıkmıştır. Ada halkını ikna etmekte zorlanmıştır. Eğirdir Gölünün su sirkülasyonunu önleyeceğini,  Gölün ekolojik dengesini bozacağını, ÇEVRECİ dünya görüşü ve yaklaşımı, 1972 yılında Stockholm'de düzenlenen  Birleşmiş Milletler Rio deklarasyonunu imzalayan Çevreci kişiliğiyle Ada halkına anlatmıştır. Ama, Ada halkının rezistansına dayanamamış, son tahlilde popülizme yenik düşmüştür.

                                               ***

            Abdullah’a teşekkür ediyoruz… Bu gerçekleri, bu vesileyle kamuoyuna aktarma fırsatı yarattığı için.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap