Prof. Dr. Cengiz Tosun: “Eğirdirimiz İstiklal Madalyasını Çoktan Hak Eden, Buna Gerçekten Layık Olan Bir İlçemiz”

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Prof. Dr. Cengiz Tosun: “Eğirdirimiz İstiklal Madalyasını Çoktan Hak Eden, Buna Gerçekten Layık Olan Bir İlçemiz”
Haberin Tarihi: 6.2.2023 11:53:25 - Okunma Sayısı:1929 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı...

ISVAK’TA SÖYLEŞİ ETKİNLİĞİ

Prof. Dr. Cengiz TOSUN: “EĞİRDİRİMİZ İSTİKLAL MADALYASINI ÇOKTAN HAK EDEN, BUNA GERÇEKTEN LAYIK OLAN BİR İLÇEMİZ”

Zeki TARHAN / ANKARA

Değerli bilim insanı Dil Bilimcimiz Prof. Dr. Cengiz TOSUN, Recep BOZKURT'un; "Eğirdir'e göller ve güller diyarı adına İSTİKLAL MADALYASI verilmesi" konulu ISVAK' ta yapılan SÖYLEŞİ etkinliğinin genel bir değerlendirmesini yaptı. Ve; KONFERANS AMACINA ULAŞMIŞTIR" dedi.

Sayın Recep Bozkurt, Eğirdir’in kurtuluş savaşı hemen öncesiyle savaş esnasındaki stratejik, lojistik, konum, destek, bölge ve ülke bütünlük ve dayanışma konularındaki görevi, katkısı ve gerçekleştirilenlerle bize övünç duyduğumuz tarihimizi yeniden yaşattı. En az bir Eğirdirli kadar ona sahip çıkan, yakın tarihsel değer ve takdirinin hiç olmazsa resmi yollardan ona verilmesi için bilgi, belge toplayarak aydınlarımızı ve ilgilileri harekete geçiren sayın Bozkurt'a şükran borçluyuz. Eğirdirimiz İstiklal madalyasını çoktan hak eden, buna gerçekten layık olan bir ilçemiz. Buna yürekten inanıyorum.

Bu arada toplantıda, böylesi önemli bir konu tartışılırken, il olarak Isparta’nın öne çıkarılması, madalyanın Isparta adına alınması gibi bana göre savımızı zayıflatan önerileri de yadırgıyorum. Son olarak konferansın yöntemi konusunda bazı önerilerim var:

1.Bilimsel olarak neredeyse dört saati bulan bir konferans dinleyici üzerinde fazla olumlu etki bırakmaz çünkü dikkat tümüyle kaybolur.

2.Doğru bir plan ve zaman ayarlaması yapılamamış, ön hazırlık evresinde yönetmenle konuşmacı arasında bu yapılabilirdi.

  1. Ne yazık ki konuşmacıyı doğru yönlendirip zaman ayarlamasına bağlı kalacak bir yönetmeni nedense göremedik. Her şeye karşın, konferansın amacına ulaştığına inanıyor ve yeni olumlu gelişmelerin olacağını merakla bekliyorum.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap