EGAFED'İN 105'NCİ YÖNETİM KURULU TOPLANTISI EĞİRDİR'DE YAPILDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EGAFED'İN 105'NCİ YÖNETİM KURULU TOPLANTISI EĞİRDİR'DE YAPILDI
Haberin Tarihi: 8.8.2015 17:06:00 - Okunma Sayısı:1583 defa okundu.

Ege ve Akdeniz Bölgesi Genç İşadamları Dernekleri Federasyonu'nun (EGAFED)'in 105'nci Yönetim Kurulu toplantısı 8 Ağustos 2015 Cumartesi günü saat 13.00'de Eğirdir'de yapıldı.

EGAFED’İN 105’NCİ YÖNETİM KURULU TOPLANTISI EĞİRDİR’DE YAPILDI

 

            Ege ve Akdeniz Bölgesi Genç İşadamları Dernekleri Federasyonu'nun (EGAFED)’in 105'nci Yönetim Kurulu toplantısı 8 Ağustos 2015 Cumartesi günü saat 13.00’de Eğirdir’de yapıldı.

            Eğirdir Genç Girişimci İşadamları Derneği (EGİAD)’nin, ev sahipliğinde Nis Otel’de gerçekleşen 105’nci Yönetim Kurulu toplantısına; EGAFED Başkanı Ahmet Volkan Turgut, EGAFED Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Efkan Ceylan, Genel Sekreter Süleyman Erdaş, Başkan V. Metin Dokur, Yönetim Kurulu Üyeleri Meral Tuncer Argül, Reşat Alperer, Osman Gök, Erhan Savran, Barış Gümüş, Ahmet Tophan ile Mücahit Özdemir, EGAFED Genel Koordinatör Ayşegül Sazalan, EGİAD Genel Koordinatörü Çetin Meydan, EGİAD Yönetim Kurulu Üyeleri Abdullah Başyiğit, Veli Nehir Lütfi Uysal ve Mustafa Selek katıldılar.

            Yemek sonrası gerçekleşen toplantıda kısa bir açılış konuşması yapan Eğirdir GİAD Başkanı Osman Gök: “EGAFED’in 105’nci Yönetim Kurulu toplantısını EGİAD olarak sizleri Eğirdir’de ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. EGİAD olarak çalışmalarımıza tüm hızımızla devam ediyoruz. Geçen yıl BAKA işbirliğiyle hazırlamış olduğumuz bir projemiz vardı. Elektrikli Tekne. Şuan imalat aşamasında. İnşallah bitince hemen gölümüze indireceğiz. Aşağı Gökdere Köyü’nden Antalya’ya yolumuz var. Bu yol şuan yapım aşamasında ve %40’ı tamamlandı. İnşallah %60’lık kısmı da tamamlanırsa Antalya turizminden %10’da olsa bir pay almak istiyoruz. İçişleri Bakanlığımıza “Bölgenin unutulmuş el sanatlarının canlandırılması için bir proje sunduk. O da sonuçlanma aşamasında. EGİAD olarak yeni proje çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hepiniz ilçemize hoş geldiniz” dedi.

            Daha sonra bir konuşma yapan EGAFED Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Efkan Ceylan ise: “Biz çok ciddi bir sivil toplum kuruluşuyuz. Osman başkanımız Eğirdir’in marka bir şehir olması için ekonomik dokusundan, sosyal dokusuna kadar çok ciddi projeler yaptıklarını kuruldukları günden ciddi emeklerle, ciddi projelerle çalıştıklarını görüyoruz. Bugünde burada bu arkadaşlarımızın projelerine destek olmak için illerimizin farklı yerlerinden geldik. Başkanımızın biraz önce bahsettiği bir proje vardı. Elektrikli Tekne. Bu proje Türkiye’de ilk olan bir proje. İnşallah teknemizin imalat aşaması biter ve hayata geçer” dedi.

            Son olarak bir konuşma yapan EGAFED Başkanı Ahmet Volkan Turgut ise: “Her ay düzenli olarak gerçekleştirmiş olduğumuz EGAFED Yönetim Kurulu toplantılarının 105. Yönetim kurulu toplantısını Eğirdir GİAD ev sahipliğinde gerçekleştirmek üzere toplanmış bulunuyoruz.

            Ülkemiz 7 Haziran öncesinde uzun soluklu bir seçim maratonunu geride bıraktı. Bu maratonun aslında biz işadamları açısından daha çok dinlenmek ve beklemekle geçtiğini söyleyebiliriz. 7 Haziran sonrasında ise dinlediklerimizi ve beklentilerimizin gerçekleşmesini hayal ederken, Türkiye kaos ortamına doğru sürüklenince, iş dünyası açısında yarısı kaybedilen yılın yani 2015 yılının diğer yarısının da kaybedildiğini hep birlikte görüyoruz. Şimdi ise hükümetin kurulmasını bekliyoruz. Ancak terör örgütü eylemleri nedeniyle ülkemizde oluşturulan kaos ortamı veya siyasilerin inatlaşmaya giden tutumları ve son olarak belki de farklı hesaplar Türkiye’yi hükümetsiz bıraktı. Seçim öncesi seçimleri beklerken, şimdi de hükümetin kurulmasını beklemek zorunda kaldık ve artık biz 20158  yılını gözden çıkardık. Umudumuz 2016 yılının da heba edilmemesidir. Yapılan planlar, projeler, hedefler için ve en önemlisi ekonomik istikrar için 2016 yılı kaybedilmemelidir.

Türkiye’nin dışarıya verdiği fotoğrafın güzel görünmesinin ancak iş dünyasının da katkısı ile gerçekleşeceğine yürekten inanıyoruz. Çünkü bir işadamı sabah kalktığında siyaseti, ülkenin geleceğini, dış politikadaki sıkıntıları, eğitim sorunlarını düşünmediği zaman başarılı olabilir. İşadamları bu noktada üretimini, ihracatını ve çalışanlarını düşünen yapıda olmalıdır” dedi.

            EGAFED Başkanı Turgut, sözlerinin sonunda EGAFED’in 105’nci yönetim kurulu toplantısının Eğirdir GİAD başkanlığında yapılmasından dolayı memnuniyetini dile getirerek, Eğirdir GİAD Başkanı Osman Gök’e ve yönetim kurulu üyelerine teşekkürlerini ifade etti.

            Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti. 

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap