EĞİRDİR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ATÖLYE BİNASINA KAVUŞUYOR

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ATÖLYE BİNASINA KAVUŞUYOR
Haberin Tarihi: 22.2.2023 17:16:10 - Okunma Sayısı:735 defa okundu.

Ana Fruit San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından yapımı üstlenen atölyeler, okul binası yanında yaklaşık 550 metrekarelik bir alanda 4 derslik şeklinde kurulacak. 

EĞİRDİR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

ATÖLYE BİNASINA KAVUŞUYOR

Aralık ayında temeli atılan Eğirdir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi atölyelerinin yapımına tüm hızıyla devam ediliyor.

Ana Fruit San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından yapımı üstlenen atölyeler, okul binası yanında yaklaşık 550 metrekarelik bir alanda 4 derslik şeklinde kurulacak. 

Eğirdir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi atölyelerinin inşaatında çalışmaları inceleyen Kaymakam Adem Çelik; ilçemize bu türlü atölyelerin kazandırılmasında mesleki eğitimin kalitesini ve başarıyı arttırdığını ifade etti.

9.12.2022 tarihinde Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu, İlçe Müftüsü Mehmet Ali Eroğlu ve atölyelerin yapımını üstlenen hayırsever Ana Fruit Şirketi Sahibi Erdoğan Ailesi üyelerinin katılımıyla temel atma töreni gerçekleştirilen Eğirdir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Atölye Binası inşaat süreci büyük ölçüde tamamlandı. Atölye Binası İnşaat sürecini yakından takip eden Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik 22.02.2023 tarihinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu ile incelemelerde bulundu.  Kaymakam Adem Çelik’in Atölye incelemesinde Eğirdir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nilgün Özdemir de hazır bulundu.

Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu, “Eğirdir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplam 170 öğrencisiyle Anadolu meslek programı, mesleki eğitim programı ( MESEM) ve özel eğitim alanlarında eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Mesleki ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bölgenin ekonomik hedeflerine ve beklentilerine uygun bir şekilde meslek eğitimine yönlendirilen öğrenciler, Elektrik-Elektronik Teknolojileri, Bilişim Teknolojileri, Hasta ve Yaşlı Bakım Hizmetleri, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı ile İklimlendirme ve Tesisat Teknolojileri alanlarına yerleştirilmektedir.

Öğrenci merkezli eğitim anlayışının amacına ulaşarak en rahat uygulandığı mesleki eğitim programlarında, atölyeler fiziksel öğrenme ortamının merkezinde yer almaktadır. Atölye alanlarının imkanlarının geniş tutulması ve çağın gereklerine uygun yapılandırılması; mesleki eğitimin kalitesini etkilemekte ve başarıyı artırmaktadır. Atölye çalışmalarında öğrenmenin merkezinde öğrencinin yer alması, onun bilgiyi ve kendi yeteneğini keşfetmesine ve becerilerini geliştirmesine katkı sağlamaktadır. Bu nedenle inşaat süreci tamamlanmak üzere olan atölye binası şüphesiz ki akademik başarıyı artıracaktır.

Elektrik-Elektronik Teknolojileri Atölyesi ve İklimlendirme ve Tesisat Teknolojileri Atölyesi olarak değerlendirilecek olan yeni atölye binasının dönem sonuna kadar tamamlanması planlanmaktadır. Deprem kuşağında olan ülkemizde yanlış yapılan tesisat projelerinin binaya getirdiği ekstra yükün yapının mukavemetini ve statiğini bozduğu bilinen bir gerçektir. Bu alanda teknolojinin gereklerine uygun verilen eğitimler ve sahada çalışan uzman personel sayısının artması adına atölyelerin bu alanlarda hizmete açılması oldukça arz etmektedir” dedi.

EMEL TURAN KARTAL (AKIN)

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap