YERBİLİMCİ PROF. KAZANCI İLE SÖYLEŞİ… (BÖLÜM : 2)

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,YERBİLİMCİ PROF. KAZANCI İLE SÖYLEŞİ… (BÖLÜM : 2)
Haberin Tarihi: 24.2.2023 17:47:27 - Okunma Sayısı:2325 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı...

YERBİLİMCİ PROF. KAZANCI İLE SÖYLEŞİ…

                                    Zeki TARHAN – ANKARA

                                             BÖLÜM : 2

          Söyleşimizin ikinci bölümünü,  isterseniz  Prof. KAZANCI’ın kısa özgeçmişi ile başlayalım. 1950 yılında Malatya’ da doğan KAZANCI, ilkokul ve ortaokulu Malatya Hekimhan’da okur, lise öğrenimini ise Nazilli Lisesinde yapar (1965-1968). 1972’de, Üniversite öğrenimi gördüğü Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Jeoloji Bölümünden Lisans diploması, 1975’de aynı Fakültede Yüksek Lisansını yapar ve 1976’ da Jeoloji Yüksek Mühendisidir. Yine Aynı Fakültede (= Jeoloji – Sedimantoloji) Doktoru ve 1987’ de Jeoloji Doçenti olur. 1993’ de ise, KAZANCI hocamız; Ankara Üniversitesi Fen Fakültesinin Genel Jeoloji Profesörüdür. 2000 – 2003 yıllarında Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mühendislik Fakültesi Dekanı olarak görev yaptıktan sonra, 2004 – 2009 yıllarında, Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi / Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanlığı yapar.

                                                      ***

       Prof. Dr. Nizamettin KAZANCI, Üniversitenin dışında da, mensup olduğu disiplin alanlarında ve uluslararası kurum ve platformlarda görev almış, konferanslar vermiştir. UNESKO Türkiye Milli Komisyonu Üyesi, Jeolojik Mirası Koruma (= JEMİRKO ) kurucusu ve Başkanı, Jeoloji Mühendisleri Odası Bilim ve Teknik Kurulu Üyeliği gibi çeşitli görevlerde bulunmuştur. UNESKO UTMK Yönetim Kurulu Üyesi (2014), UNESKO UTMK Doğa Bilimleri İhtisas Komitesi Başkanı (2014), UTMK Yer Bilimleri İhtisas Komitesi Başkanı (2006 – 2010)                                                   

         …Ve KAZANCI hocamız, 01 / 07 / 2017’de emekli olmuştur. Biyolog Dr. Mübeccel hanımla evli olan Prof. KAZANCI’ nın iki çocuğu var.

                                                    ***

          Eğirdir Gölü ile Akşehir Gölü’ nün hidrojeolojik özellikleri farklıydı. Akşehir Gölü tuzlu su. Ancak; gölü besleyen YER ALTI SUYU!!! Göl; yer altı suyunu beslemek zorunda kaldığı için ve de gölün yüzey beslenmesi, iklim değişikliği nedeniyle azalmış, ayrıca buharlaşma nispeti de artmıştır. Bu nedenlerle Gölün su bilançosunun açık vermesiyle de zamanla GÖLÜN KURUMASINA yol açmıştır!!!

YARIN: EBER GÖLÜ’NÜN YÜKSELTİLMESİ NE ANLAMA GELİYOR?

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap