EĞİRDİR 1. BRİÇ ŞENLİĞİ'NDE KUPALAR SAHİPLERİNİ BULDU

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR 1. BRİÇ ŞENLİĞİ'NDE KUPALAR SAHİPLERİNİ BULDU
Haberin Tarihi: 11.8.2015 11:09:00 - Okunma Sayısı:1530 defa okundu.

Eğirdir Belediyesi'nin organizasyonlarıyla bu yıl ilki düzenlenen "Eğirdir 1.Briç Festivali" 7-8-9 Ağustos 2015 tarihlerinde gerçekleştirildi.

EĞİRDİR 1. BRİÇ ŞENLİĞİ'NDE KUPALAR SAHİPLERİNİ BULDU

 

            Eğirdir Belediyesi’nin organizasyonlarıyla bu yıl ilki düzenlenen “Eğirdir 1.Briç Festivali” 7-8-9 Ağustos 2015 tarihlerinde gerçekleştirildi. Eğirdir Belediyesi'nin Vergi Dairesi üzerinde bulunan toplantı salonunda üç gün boyunca süren yarışmalarda dereceye giren oyuncular kupalarını aldı.

            1. Eğirdir Briç Festivali “Hoş geldin” İkili Yarışları’nda birinciliği Cevat  Amasya ve Abdullah Uyaroğlı ikilisi; ikinciliği Yusuf Özdemir ve Serkan Şenay ikilisi; üçüncülüğü de Farhri Güner ve Turhan Özbek ikilisi kazandı. Dereceye giren ikililere kupalarını Organizasyon Komitesi’nden Güray Serim verdi.

            1. Eğirdir Briç Festivali Açık İkili Yarışması sonucunda birinciliği Güler Vahaboğlu ve Halil Haldun Vahaboğlu ikilisi kazandı. Ödüllerini Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl takdim etti. İkinciliği Abuzer Kaynak ve Hasan Akın ikilisi kazanırken ödüllerini TBF Yönetim Kurulu Üyesi Haldun Vahaboğlu verdi. Üçüncülüğü Salih Akdağ ve Osman Karatoprak ikilisi kazandı ve ödüllerini TBF Yönetim Kurulu Üyesi Haldun Vahaboğlu verdi. Dördüncülüğü Şener Şahintürk ve Sinan Kutlu kazanırken ödülleri Antalya Briç Kulübü Başkan Yardımcısı Lütfi Erdoğan tarafından verildi. Beşinciliği kazanan Ercan Çimen ve Ahnet Yaşar Arıkan ikilisine ödülünü Isparta Briç Kulübü Başkanı Şener Şahintürk takdim etti.

            Karışık-1 Yarışması’nda ise Songül Yılmaz Şeref Yılmaz ikilisine kupalarını Denizli İl Temsilcisi Barbaros Şahin, Senyör-1 Yarışması’nda Lütfi Erdoğan Özkan Giray ikilisine ödülünü Isparta  İl Temsilcisi Osman Hamamcıoğlu; Kadın-1 Yarışması’nda Rabia Yeşim Somer ve Ayşim Ernas'a kupaları birçok şampiyonluğu olan kadın briççi Güler Vahaboğlu tarafından takdim edildi. 1. Eğirdir Briç Festivali'nin gerçekleşmesinde çok büyük destekleri bulunan Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl'e teşekkür eden Organizasyon Komitesinden Güray Serim bir de plaket takdim etti. Belediye Başkanı Ömer Şengöl kapanış konuşmasında, "Sizlere teşrifleriniz için ziyadesiyle memnunuz ve teşekkür ediyoruz. Gelecek yıl da briç festivalini sürdüreceğiz. Tarihleri şimdiden belli; 12-13-14 Ağustos 2016'da sizleri eşle, dostla birlikte Eğirdir'de görmekten mutlu olacağız. Sizlerin Eğirdir'in birer gönül elçisi olarak görev almanızı arzu ediyorum. Gelecek yıl görüşmek üzere hepinize ilçemiz ve halkımız adına saygılarımı sunuyorum!" dedi.  Çeşitli illerden gelen Briç tutkunları Eğirdir'de olmaktan dolayı çok büyük keyif aldıklarını belirttiler ve misafirperverliğinden dolayı Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl'e teşekkürlerini bildirdiler. 

            Bilindiği gibi Akdeniz Bölgesinde Briç Festivali Antalya ve Pamukkale’de yapılmaktaydı. Bu sene Eğirdir’de gerçekleştirilen Eğirdir Briç Festivali ile üçgen tamamlanmış oldu. Eğirdir’e gelen briç ustalarının Eğirdir konusundaki izlenimleri Eğirdir halkını memnun edecek boyutlardaydı. Kendileriyle görüştüğümüz bazı briççiler, “Böylesi düzenli bir festivali biz ne Antalya’da ne de Pamukkale’de gördük. Yurdun diğer organizelerinde bu denli düzenli bir organizasyon görmedik. Gittiğimiz birçok yerde oyun masası sayısı on- on ikiyi geçmezken Eğirdir’de yirminin üzerinde oyun masasının kurulması dikkat çekici nitelikte!” diyerek düşüncelerini ilettiler. Kendi evlerinde bile bu kadar ağırlanamayacaklarını söyleyen oyuncular gelecek seneki yarışmalara daha kalabalık bir sayı ile geleceklerin belirttiler. “Şimdilik yüz yirmi kişilik bir grup olarak gelen oyuncular gelecek sene için üç yüz kişilik bir rakam vererek Eğirdir’in adını yükseğe çıkarmaya çalışacaklarını da ifade ettiler. Eğirdir’in gerçek bir cennet olduğunu ve Eğirdir Belediyesi Başkanı Ömer Şengöl’ün kendileriyle ayrı ayrı ilgilendiğini ifade eden briççiler aynı günün akşamı merkez ve ada lokantalarında yemeklerini yiyerek pazartesi sabahı ilçemizden ayrıldılar.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap