EĞİRDİR’DE DEPREMZEDE ÖĞRENCİLER İÇİN EĞLENCE DÜZENLENDİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR’DE DEPREMZEDE ÖĞRENCİLER İÇİN EĞLENCE DÜZENLENDİ
Haberin Tarihi: 3.3.2023 17:23:32 - Okunma Sayısı:735 defa okundu.

Asrın felaketi olarak nitelendirilen iki büyük depremi yaşayan ve aileleriyle birlikte Eğirdir’e gelen çocuklar için Eğirdir Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü görevlileri tarafından tanışma, sosyal destek ve motivasyon etkinlikleri düzenlendi. 

EĞİRDİR’DE DEPREMZEDE ÖĞRENCİLER İÇİN EĞLENCE DÜZENLENDİ

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilin etkilendiği depremin yaraları sarılıyor.

Eğirdir’de afetzede çocuklara yönelik, sosyal destek etkinlikler düzenlenerek, depremin yaraları sarılmaya çalışıldı.

Asrın felaketi olarak nitelendirilen iki büyük depremi yaşayan ve aileleriyle birlikte Eğirdir’e gelen çocuklar için Eğirdir Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü görevlileri tarafından tanışma, sosyal destek ve motivasyon etkinlikleri düzenlendi. 

Deprem bölgesinden ilçemize misafir olarak gelen ailelerin ilkokul çağındaki çocukları için Eğirdir Huzurevi Müdürlüğü Spor Salonunda, Eğirdir Kaymakamlığı Eğirdir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve hayırseverlerin katkısıyla psiko-sosyal destek amaçlı motivasyon programı gerçekleştirildi. Programda drama oyunları sergilendi, müzikli dramatizasyon çalışmaları, pasta ikramı ve sinema gösterimi yapıldı. Çocuklara diş macunu ve diş fırçası hediye edildi.

Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Savran, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu, Eğirdir Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Jale Gözübenli, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nurgül Türker, Eğirdir Huzurevi Müdürü Kadriye Kocaoğlu'nun katıldığı programa; İlçe Sağlık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Eğirdir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü personelleri de katkı sağladılar.

 47 depremzede öğrenci, birbirinden farklı oyunlar oynayarak, farklı bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadılar.

"AMACIMIZ ÇOCUKLARIN MORAL VE MOTİVASYONUNU ARTIRMAK"

Eğirdir Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Jale Gözübenli; “İlçemize gelen depremzede ailelerin eğitim alan çocuklarını Sosyal Hizmetler Müdürlüğü olarak buraya davet ettik. Amacımız çocukların birbirleriyle kaynaşması, moral ve motivasyonu arttırmak. Yapmış olduğumuz ev ziyaretlerinde çocukların bu olaydan çok etkilendiği fark edildi. Büyük bir felaketin ardından evlerde yaşanan şokların atlatabilmesi için bu tür psikososyal çalışmalarımız devam edecek. Bugün burada psikososyal destek amaçlı tanışma oyunları, drama oyunları ve hareketli danslar yaptık. İnşallah bu çalışmalarımız devam edecek” dedi.

HOŞGELDİNİZ PASTASI KESİLDİ…

Oyunların oynanılmasının ardından Kaymakam Adem Çelik ve diğer katılımcılar, depremzede öğrenciler ile birlikte üzerinde “Hoşgeldiniz” isimli yaş pastayı kestiler.

DİLEK BALONLARI GÖKYÜZÜNE UÇURULDU…

Depremzede öğrenciler için düzenlenen etkinlikte çocuklar dileklerini tutup balonları gökyüzüne saldılar. Duygulu anların yaşandığı etkinlikte çocuklar “Bir daha deprem olmasın, havuzlu ve bahçeli ev, tek katlı ev istiyoruz…” gibi dileklerde bulunarak, balonları gökyüzüne saldılar.

Program “Bir Başkadır Benim Memleketim” isimli şarkının hep birlikte söylenilmesi ile sona erdi.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap