ITSO VE SDÜ’DEN ORTAK ÇALIŞMA

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ITSO VE SDÜ’DEN ORTAK ÇALIŞMA
Haberin Tarihi: 11.3.2023 09:45:09 - Okunma Sayısı:498 defa okundu.

Başkan Çelik: Melek Yatırım Ağını Kurmalıyız

ITSO VE SDÜ’DEN ORTAK ÇALIŞMA

Başkan Çelik: Melek Yatırım Ağını Kurmalıyız

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Metin Çelik, yatırımcıların bir araya gelerek ortak bir platformda toplanması ve girişimcilere sermaye, mentorluk, ağ ve kaynaklara erişim gibi destekler sunması amacıyla ülkemizde ‘melek yatırım ağı’ oluşturulduğunu belirterek, bu sistemin Isparta’da yaygınlaştırılması için Süleyman Demirel Üniversitesi ve Göller Bölgesi Teknokenti ile ortak bir çalışma başlattıklarını söyledi.

 

Herhangi bir sektöre ait özellikle inovasyon ve teknoloji içerikli özgün bir projeniz varsa bunun bir an önce şirketleşip doğru bir yatırımla büyümeye ihtiyacı bulunuyor. Bu noktada melek yatırımcının rolü başlıyor. Melek yatırım ağı erken aşama girişimlere finansal destek sağlayarak, işletmelerin büyümesine ve başarılı olmasına yardımcı oluyor. Bu sistem yatırımcılar için risklerin dağıtılmasını ve farklı sektörlere yatırım yapma imkanı sunarken, girişimciler için de sermaye, ağ, mentorluk ve uzmanlık desteği sağlıyor. Ayrıca melek yatırım ağları girişimlerin değerlemesi, pazarlama stratejileri, iş geliştirme, finansal yönetim ve hukuki konularda da destek sunabilir.

Melek yatırım ağının ilimizde de hayata geçirilmesi amacıyla Isparta Ticaret ve Sanayi Odası ile Süleyman Demirel Üniversitesi ve Göller Bölgesi Teknokenti ortak bir çalışma başlattı. Konuya ilişkin bilgi veren ITSO Başkanı Metin Çelik, “İş fikirleri olan girişimcilere ve bu fikirlere yatırım yapmak isteyen, ileri vadede kazanç elde edecek olan yatırımcılara önemli fırsatlar sunan melek yatırım ağının ilimizde de etkin bir hale gelmesini istiyoruz. Bugün yeni kurulan işletmelerin en temel gereksinimi şüphesiz ki sermayedir. Fikirlerin yatırıma dönüşmesi, istihdam yaratması ve üretime katkıda bulunabilmesi için finansman ihtiyacının giderilmesi amacıyla kurulan melek yatırım ağı başta ilimiz olmak üzere ülke ekonomisine de büyük fayda sağlayacaktır. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası olarak Göller Bölgesi Teknokenti ile birlikte özellikle AR-GE, inovasyon ve teknoloji alanlarında yeni iş fikirleri geliştiren girişimcilerimizi ilimizin sanayi kuruluşlarıyla birlikte çalışmalarını sağlayacak ortamı oluşturacağız. Şuan sistem üzerine detay çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmalarımız sonuçlandığında tüm yatırımcı ve girişimcilerimize daha detaylı bilgi vereceğiz.” dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap