Isparta Halk Eğitim Merkezinden Depremzedelere Nakış Kursu Açıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Isparta Halk Eğitim Merkezinden Depremzedelere Nakış Kursu Açıldı
Haberin Tarihi: 17.3.2023 16:16:47 - Okunma Sayısı:620 defa okundu.

 Isparta Halk Eğitim Merkezi, yurtlarda kalan depremzede kadınlara yönelik çalışma kapsamında nakış kursu açtı.

Isparta Halk Eğitim Merkezinden Depremzedelere Nakış Kursu Açıldı

 Isparta Halk Eğitim Merkezi, yurtlarda kalan depremzede kadınlara yönelik çalışma kapsamında nakış kursu açtı.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan merkez üstü 11 ili etkileyen depremler sonra Isparta’daki KYK Yurtlarına, Pansiyonlara yerleştirildi. Bunun yanı sıra vatandaşların evlerinde konaklıyorlar.

Isparta’da KYK Yurtlarında ve Pansiyonunda kalan depremzedeler için Isparta’da hummalı bir çalışma başlatıldı.

Depremzedelerin deprem psikolojisini düzelmek boş zamanlarını değerlendirmek için Isparta Halk Eğitim Merkezi müdürlüğü nakış kursu açtı.

Günün büyük bir kısmını nakış kursunda geçiren depremzedeler kurslardan memnuniyetlerini dile getirdiler.

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinden Isparta’ya gelen Fatma Berk “ Deprem sonrasında 6 gün boyunca eksi 21 derecede çadırda kaldık. 7’nci günde Isparta’ya geldik. KYK yurdumuzda her hizmet mevcut. Nakış kursu açmaları kadınlar için çok iyi oldu. Depremi düşünmekten çok yorulmuştuk. Nakış kursunda kafamızı dağıtabiliyoruz. Boş vakitlerimizi güzelce değerlendirmiş oluyoruz” şeklinde konuştu.

Nakış kursuna 15 depremzede vatandaşın katıldığını belirten Isparta Halk Eğitim Müdürü Abdullah Uygun “ Yurtta kalan vatandaşlarımızın daha güzel vakit geçirebilmeleri için nakış kursu açtık. Depremzede vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda başka kurslarda açmayı düşünüyoruz” dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap