Alabalık Üretiminin Artırılması Hedefleniyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Alabalık Üretiminin Artırılması Hedefleniyor
Haberin Tarihi: 28.3.2023 11:58:16 - Okunma Sayısı:2209 defa okundu.

​Isparta'nın Eğirdir ilçesinde bulunan alabalık tesislerinde yavru balık üretimi için alabalık sağımı gerçekleştirildi.

Alabalık Üretiminin Artırılması Hedefleniyor

​Isparta'nın Eğirdir ilçesinde bulunan alabalık tesislerinde yavru balık üretimi için alabalık sağımı gerçekleştirildi. 77 adet balık çiftliğinin bulunduğu Isparta'da yıllık 2 bin 200 ton civarında alabalık üretimi yapılıyor. Alabalık sağım işlemini yerinde takip eden İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerine bilgi veren hem tesis sahibi hem de İç Su Yetiştiricileri Birliği Başkanı olan Mustafa Aydemir şunları söyledi:

"1998 Yılından beri alabalık işiyle iştigal ediyoruz. Bu çiftliğin kurulumunda Ziraat Bankasının düşük faizli tarımsal kredisinden ve sonraki yıllarda da işletme kredilerinden yararlandık. Kapasitemizi 2008 yılında 74 ton/yıla çıkarttık. Şuan 3 milyon adet/yıl yumurta kapasitemiz var. Üretilen balığın bir kısmını kendi restoranımızda tüketirken geriye kalanı da Isparta ve çevre illerinde satışa sunuyoruz. Su ürünleri sektöründe ihracatın artmasıyla birlikte iç piyasada rahatlama var ve bu sayede pazar sorunu yaşamıyoruz.

Şuanda da Tarım ve Orman Bakanlığının alabalık üretimine kilogram başına 1,5 TL desteği mevcut. Yeni tesis kurmak isteyenlere ise Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu %50 hibe desteği sağlıyor.

Son olarak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile uyum içerisinde çalışmalarımız devam ediyor. Bir sorunumuz olduğu zaman anında irtibat kurabiliyoruz. Çalışmalardan oldukça memnunuz.'' dedi.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap