Başkan Başdeğirmen: Isparta’mız Daha Yeşil, Meyvemiz Bol Olacak

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Başkan Başdeğirmen: Isparta’mız Daha Yeşil, Meyvemiz Bol Olacak
Haberin Tarihi: 31.3.2023 16:43:55 - Okunma Sayısı:545 defa okundu.

sparta Belediyesi vatandaşlara ücretsiz ayva, armut, elma, badem ve kirazdan oluşan toplam 30.000 adet fidan dağıttı.

Başkan Başdeğirmen: Isparta’mız Daha Yeşil, Meyvemiz Bol Olacak

Isparta Belediyesi vatandaşlara ücretsiz ayva, armut, elma, badem ve kirazdan oluşan toplam 30.000 adet fidan dağıttı. Dağıtımı yapılan meyve fidanlarının toprakla buluşmasıyla Isparta’nın daha da yeşil bir şehir olacağını belirten Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Meyvemiz daha bol olacak. Bahçesi olan vatandaşlarımız kendi meyvelerini kendileri yetiştirmiş olacaklar” dedi.

Isparta Belediyesi, şehrin dört bir yanını meyve ağaçlarıyla donatmak için harekete geçti. Bu kapsamda vatandaşlara ücretsiz meyve fidanı dağıtımı gerçekleştirildi. Belediye binası önünde gerçekleştirilen dağıtımda vatandaşlar sıraya girerek dağıtılan ayva, armut, elma, badem ve kiraz fidanlarını aldılar. Fidan dağıtımında toplam 30.000 adet meyve fidanı vatandaşlara verilirken, toprakla buluşmaları sağlandı. Bu etkinliğe Davraz Fidancılık, Isparta Fidancılık, Elma Fidancılık ve Betül Fidancılık da destek verdi.

Meyve fidanlarını alan vatandaşlar, ücretsiz fidan dağıtımı için Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür ettiler. Vatandaşlar, “Çocuklarımız ve geleceğimiz için fidanlarımızı aldık. Çok memnunuz. Fidan belediyeden, ürün olduğu zaman meyvelerimizi gelen giden yesin. Allah kabul etsin. Belediyemizden memnunuz. Allah razı olsun” görüşlerinde bulundular.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de meyve fidanı dağıtımını yerinde takip ederek, vatandaşlarla sohbet etti. Vatandaşlar fidan almanın yanı sıra önemli olanın yetiştirmek olduğunu belirtirken, Başkan Başdeğirmen, fidanların çok kaliteli olduğuna değindi, fidanların topraktan çıktığı için 1-2 gün içerisinde dikimlerinin yapılması gerektiğini vurguladı. Vatandaşlar, “Başkanım fidanlarımızı aldık, çok teşekkür ederiz. Çok istiyorduk. Allah razı olsun” dediler.

Fidan almaya gelen çocuklarla da yakından ilgilenen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, onlara meyve fidanı verdi.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, meyve fidanlarının dikilme dönemi olduğu için böyle bir kampanya başlattıklarını söyledi. 4 fidan firmasının desteği ile 30.000 adet anaç, bodur en kaliteli ihracata giden fidanları vatandaşlara dağıttıklarını kaydeden Başkan Başdeğirmen, “En büyük amacımız bu fidanların bir an önce toprakla buluşarak meyveye dönmesidir. Yeşil Isparta’mız daha yeşil olacak. Meyvemiz daha bol olacak. Bahçesi olan vatandaşlarımız kendi meyvelerini kendileri yetiştirmiş olacaklar. Ayva, elma, armut, badem ve az miktarda kiraz fidanlarımızı dağıttık. Bu şekilde bu fidanları toprakla buluşturuyoruz. Toplum olarak ağacı, yeşili seviyoruz. Onun için bir duyuru yapmıştık ve 30.000 adet fidan dağıtacağımızı bildirmiştik. Çok ilgi gördü, bu durumdan ben de çok memnun oldum. Bu fidanları topraktan söktük, 1-2 güne bunları toprakla buluşturmamız lazım” dedi.

Dağıtılan meyve fidanlarının en üst seviyede kaliteli fidanlar olduğunu belirten Başkan Başdeğirmen, “İlgiden çok memnumum. Vatandaşlarımızın bu konuya önem vermelerinden biz de son derece memnunuz” şeklinde konuştu.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap