Troyka; SDÜ’nün Prestijine Onur Katıyor!!!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Troyka; SDÜ’nün Prestijine Onur Katıyor!!!
Haberin Tarihi: 17.4.2023 15:23:18 - Okunma Sayısı:2276 defa okundu.

Zeki TARHAN yazdı...

TROYKA; SDÜ’NÜN PRESTİJİNE

ONUR KATIYOR!!!

 

            Zeki TARHAN – ANKARA

              Onur, Elif ve Emre. Üçü de Isparta’lı üçü de SDÜ’lü. Bu Troyka; hem Üniversitemizin, hem de Isparta’mızın gururuydu. Bu üç gencimizle ne denli övünsek azdır.

              Yazımızın bu ilk bölümünde; Troyka’nın bileşeni Onur’la uzun sayılabilecek bir TELE RÖPORTAJ gerçekleştirdik.

               Haydi başlayalım…

               EKİP BİLGİSİ :

              Murat Onur Yıldırım, Yüksek Lisansını; “Yapay Zeka araştırmaları” ile tamamlamış ve Dünyada mühendislik alanında 58. sırada olan Eindhoven University of Technology'den yine Yapay Zeka üzerine Doktora yapmak üzere kabul almıstı. Sürekli olarak öğrenen ve kendini geliştiren yapay zeka modelleri üstüne çalışmakta...

             Elif Ceren Yıldırım Lisans ve Yüksek Lisansını Yapay Zeka araştırmaları ile tamamlamış ve Dünyada mühendislik alanında 58. sırada olan Eindhoven University of Technology'den yine Yapay Zeka üzerine Doktora yapmak üzere kabul almıştır. Otomatik ve adaptif şekilde çalışan yapay zeka modelleri üstüne çalışmaktadır.

               Emre Uygun, “Yüksek Lisansında; “Mekansal Tasarımda Aydınlatmanın Simülasyon ile Optimize Edilmesi” üzerine çalışmış ve YÖK 100/2000 bursiyeri olarak Süleyman Demirel Üniversitesinde, Doktorasını; “Akıllı Ulaşım Sistemleri” üzerine planlayarak patentini aldığımız proje üzerine çalışmaktadır… Ekibimiz yakın gelecekte uygulama alanını büyütmek ve daha geniş bir alanda faaliyet göstermek için şirketleşmeye gitmeyi planlanmakta…

                                                     ***

     ONUR, PATENT SÜRECİNİ BAKIN NASIL ANLATIYORDU

      …AVRUPA PATENTİ : 

           “SDÜ (=Süleyman Demirel Üniversitesi ) 2019 Ar-Ge Proje Pazarı yarışmasında kazandığımız Patent Sponsorluğu ödülü ile projemizin patent macerası başladı. Önce ulusal daha sonra uluslararası patent başvurumuzu yaptığımız süreçte, projemizi detaylı olarak kağıda döküp, benzer patentli işler ve fikirlerden nasıl farklılaştığımızı kanıtladık. Yine sırasıyla; önce ülkemiz Türkiye'de daha sonrasında Thomas Edisonun 1876 yılında kurduğu General Electric gibi devlerle yarıştığımız uluslararası patentimizi aldık.”

                                               ***

               …VE İŞTE PROJE DETAYI : 

              “Raylı ulaşım sistemlerinde tekerlek-ray etkileşimi ile referans bir ses oluşmaktadır. Raylarda meydana gelen deformasyonlar sonucunda, bu referans sesten daha farklı ve ayırt edilebilir gürültüler oluşur. Geliştirdiğimiz yapay zeka modeli; gürültünün kaynağında meydana gelen frekans ve şiddet değişimleri ve sesten spektrogram dönüşümüne dayalı derin öğrenme ile 5 farklı ray durumunu %90 oranında doğru tespit ederek sınıflandırmaktadır.”

 

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    17.4.2023 16:07:49
    Basarilarina yenisini ekleyen genclerimizle gurur duyduk.
Yorum Yap