13. Eğirdir Triatlon ve Aquatlon Yarışları Yoğun İlgi Gördü...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,13. Eğirdir Triatlon ve Aquatlon Yarışları Yoğun İlgi Gördü...
Haberin Tarihi: 15.8.2015 18:13:00 - Okunma Sayısı:1609 defa okundu.

TTF Başkanı Hamdi Güneş: "...En geniş katılımlı yarışma..."

13. Eğirdir Triatlon ve Aquatlon Yarışları Yoğun İlgi Gördü...

TTF Başkanı Hamdi Güneş: “…En geniş katılımlı yarışma…”

 

            Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanlığı, Eğirdir Belediye Başkanlığı, Eğirdir Kaymakamlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığının organizeleriyle düzenlenen Triatlon ve Aquatlon yarışları 451 sporcunun katılımıyla gerçekleşti.

            14 Ağustos 2015 Cumartesi günü sabah saat 8.00’de verilen Aqutlon Minikler  startıyla başlayan yarışmalar A1, A2, A3 Ve Triatlon Yıldız+Genç+ Yaş Grupları + Şirketler Takım Triatlonu ile sona erdi.

            Bu yıl ilk defa düzenlenen şirketler takımı triatlonunda Eğirdir Belediyesi Gölbelde ŞTİ., ETUDOSD ve Eğirdir MAREM takımları da yarıştılar.

            Yarışmalar ile ilgili bilgi veren Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş: “Eğirdir'in Alanya'dan sonra triatlonun üst üste yapıldığı ikinci yer olduğunu, bu durumun da ilçeyi önemli hale getirdiğini ifade ederek “Alanya’da bu yıl 25’ncisini, Eğirdir’de ise 13’ncüsünü gerçekleştiriyoruz. Bu organizasyonları yapmak çok kolay olmuyor. Bu yıl Eğirdir’de biraz daha farklı bir organizasyon yaptık. Belediye Başkanımız Ömer Şengöl büyük destekleri, özverileri, talepleri ve tüm ekibiyle beraber çalışarak geçen yıl bizden yarım kalmış olan Avrupa Kupası’nı tekrar Eğirdir’e gelmesini talep etti. Biz de bu talebi memnuniyetle kabul ettik. Avrupa Federasyonunda da kabul edilerek 2009’da yarım bıraktığımız Avrupa Kupası Eğirdir’de yapılıyor.

            Avrupa Kupasına

            45 Sporcu Katılıyor…

            Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş : “Avrupa Kupasına bu yıl 45 sporcunun katılması az bir sayı gibi görülmemeli. Çünkü uzun bir aradan sonra tekrar yapılmasından dolayı  sporcular bu yöreyi tanımıyorlar. İnşallah bu sene gelen sporcular Eğirdir’in tanıtımını yapacaklar ve gelecek yıllarda yapılacak olan Avrupa Kupasına katılım sayısının arttırılmasına vesile olacaklar” dedi.

            Güneş, bu yıl, her yıl bir günde yaptığımız yarışmaları 2 güne çıkardık. İlk gün ulusal yarışmalar, ikinci gün ise Avrupa kupası olarak planladık.  Bugün burada 451 sporcumuz var. Triatlon ve aquatlon branşlarında. Bu son dönemlerin en kalabalık yarışması hatta uzun zamandan beri bu kadar yarışmacının burada toplanmış olması bizler için mutluluk verici. Bu yıl triatlona başlama yarışlarının 8 yaşa alınması çok sevindirici. Sporcularımız buraya canla-başla geldiler. Eğirdir’de bütün konaklama yerleri doluydu. Son  20 kişilik bir kafilemiz vardı, onlar da Isparta Gençlik Hizmetleri Müdürlüğümüzün misafirhanesinde konakladıklar. 500’ün üzerinde sporcu, antrenörlerimiz, hakemlerimiz ve ailelerimizle birlikte minimum 1000 kişi var. Öncelikli amacımız spor. Sporcularımızın güzel bir spor yapmalarını sağlamak. Buranın esnafına katkıda bulunmak. Umarım Eğirdir’liler de bundan memnundurlar. Burada onlara rahatsızlıklar veriyoruz. Yolları kapatıyoruz ama, onların hiçbir şeyini engelleyecek şekilde değil. Her şey planlandı. Yarışmalarımız çok güzel ve istediğimiz gibi devam etti.

            Bu yarışmalar puanlı yarışma. Türkiye şampiyonasına puan verecek bir yarışma. Triatlonda 13 Ekim’de Kuşadasında Final yapılacak. Orada Türkiye Şampiyonası belirlenecek. Aquatlon ve Duatlon yarışmaları ise Konya’da yapılacak finalleri ile Türkiye Şampiyonları belli olacak.” diye konuştu.

            Eğirdir’li Gençleri Triatlon

            Sporuna Bekliyoruz…

            TTF Başkanı Hamdi Güneş, sözlerine şöyle devam etti: “Bugün burada herkesin mutlu olduğunu görüyorum. Eğirdir’lilerin de biraz daha katkıda bulunarak sporcularımızı desteklemelerini bekliyorum. Çünkü muhalefet iltifata tabiidir. Eğer bu sporcuları alkışlamazsak motive edemeyiz, heyecanlandıramayız. Triatlonda daha önce Eğirdir’li sporcularımız vardı. Onlar ara verdiler. Belediye başkanımızla yeniden konuştuk. Eğirdir Belediyespor’un yeniden  aktif olması için isminin ön plana çıkmasını bekliyoruz. Eğirdirli gençlerden bu beklentimiz var. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Çünkü bu yarışlar için çok kişi emek verdi. Her şey ince bir plan gerektiriyor. Herkese yeniden çok teşekkür ediyor, bütün sporcularımıza başarılar diliyorum”.

            Triatlon ve aquatlon yarışları ödül töreni ile sona erdi.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap