RUS TRİATLETLER EĞİRDİR'DE DUBLE YAPTI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,RUS TRİATLETLER EĞİRDİR'DE DUBLE YAPTI
Haberin Tarihi: 19.8.2015 09:49:00 - Okunma Sayısı:1448 defa okundu.

Eğirdir Belediyesi'nin katkıları ile gerçekleştirilen ETU Avrupa Kupası yarışlarına Rus atletler damgasını vurdu.

RUS TRİATLETLER EĞİRDİR’DE DUBLE YAPTI

 

            Eğirdir Belediyesi’nin katkıları ile gerçekleştirilen ETU Avrupa Kupası yarışlarına Rus atletler damgasını vurdu. Haftasonunda yaşanan triatlon festivalinin ikinci günündeki uluslararası yarışlara ilgi yüksek oldu. Olimpik mesafe koşulan yarışların elit kadınlar kategorisi şampiyonu Rus atlet Arina Shulgina olurken elit erkeklerde kategorisinin şampiyonu Rus triatlet Denis Vasiliev oldu.

            Türkiye’de, Alanya’dan sonra en uzun soluklu triatlon yarışlarının gerçekleştiridiği lokasyon olan Eğirdir’de Cumartesi günü koşulan puanlı ulusal traitlon ve aquatlon yarışlarının ardından Pazar günü de kıta kupasına puan veren ETU Avrupa Kupası yarışları koşuldu. Zaman zaman parçalı bulutlu ve 29 santigrat derece sıcaklıkta koşulan yarışların organizasyonu sorunsuz gerçekleştirildi. Yarışlardan puan almak isteyen deneyimli uluslararası elit triatletler Avrupa, Asya ve yeni kıta Avustralya’dan dahi katılım sağladılar.

                                                  Elit Kadınlar

            Yedi ayrı ülkeden Sekiz kadın atletin start aldığı elit kadınlar kategorisinde iki Türk sporcumuz da puan almak için mücadele verdi. Sabah 9:30’ da başlayan yarışa ilgi hayli fazla oldu. Yüzme etabı ile hızlı bir şekilde start alan atletlerin önünde İtalyan sporcu Margie Santimaria yer aldı. İtalyan sporcu sudan ilk sırada tek başına çıktı ve bisiklet etabında da yarışı tek başına lider olarak sürdürdü. İtalyan sporcunun ardından sudan çıkan dört atletten oluşan Rus, Ukrayna ve İsveçli sporcular bisiklet etabında oluşturdukları paketi ve pozisyonlarını etap boyunca korudular.

            Tüm bisiklet etabı boyunca tek başına önde çeviren İtalyan atlet Santimaria koşu etabına başladıktan bir süre sonra Rus Shulgina ve Ukraynalı Yelistratova tarafından yakalandı ve geçildi. Son etap olan koşuda en iyi parkur zamanını yapan Rus ve Ukraynalı sporcular yarışın sonucunu da belirlemiş oldular. Bitiş çizgisini ilk geçen 2:10:58 ile Rus Arina Shulgina olurken onun bir dakika ardından gelen Ukraynalı Yelistratova ikinci, İtalyan Margie Santimaria 2:12:58 ile üçüncü oldu.

            Yüzme etabından son grup olarak çıkan İpek Öztosun, ve Avustralyalı Sarah Lester, bisikletin etabının başında beraber çevirirken onların hemen arkasından gelen Yağmur Aydoğan birkaç tur boyunca yalnız başına kaldı ve altıncı tura girerken lider İtalyan atletten tur yiyerek diskalifiye oldu. Yarışın bisiklet etabında son turlarında arkalarından gelen lidere yakalanmadan bisiklet etabını tamamlayan İpek Öztosun ve Sarah Lester değişim alanına beraber girdiler. Değişim alanı çıkışında ayakkabısına kaçan taş yüzünden iki kez durup ayakkabısını temizlemek zorunda kalan Öztosun, kaçan rakibini kısa zamanda yakaladı ve tempo yaparak önüne geçti ve yarışın sonuna kadar da yerini korudu. Bitiş çizgisini altıncı sırada geçen. Öztosun elde ettiği 2:20:54’ lük finiş zamanı ile %8’ lik zaman barajı içinde kaldığı için kıta kupası puanı almaya hak kazanmış oldu.

                                                            Elit Erkekler

            17 ayrı ülkeden 31 erkek triatletin start aldığı elit erkekler kategorisinde ise ülke kotası sayesinde toplam altı Türk sporcumuz mücadele verdi. Saat 14' de başlayan yarışlar oldukça çekişmeli geçti. Yarışlardan puan alması muhtemel olan Gültigin Er ile Ali Mutlu bisiklet etabında kaza yaparak yarışı terk etmek zorunda kalırken Tahsin Deniz Saraç da içtiği jel yüzünden yüzme etabının başında istifra ederek yarışı terk etmek zorunda kaldı. Kutluhan Konuk, Muhammet Onay ve Kutsal Batuhan Şanlı ise bisiklet etabının ilerleyen turlarında tur yiyerek yarış dışı kalan atletlerimiz oldu.

            Yüzme etabında lider grupla yüzen Gültigin Er sudan ilk sırada çıkan Rus atlet Denis Vasiliev’ in iki saniye ardından ikinci sırada karaya çıktı. Değişim alanından çıktıktan sonra arka jantının yerinden çıktığını fark eden Gültigin Er, durup arka jant göbeği mandalını sıkıştırmasına karşın daha ilk turu tamamlamadan jant göbeğinin ikinci kez yerinden çıkması neticesinde düştü. Arkasından gelen Ali Mutlu’ da düşerek yarışı terk etmek zorunda kalan bir diğer şanssız sporcumuz oldu. İlk müdahaleleri yapılan sporcuların sağlık durumları iyi olduğu bilgisi geldi fakat yarış dışı kaldılar. Geriye kalan üç sporcumuz ise ilerleyen turlarla birlikte büyük bir paket oluşturan lider grubu sırayla yakalanarak yarış dışı kaldı.

            Rus atletler Vasilev ile Turbayevskiy ile Ukraynalı Syutkin’ in başı çektiği paket, yarışın başından sonuna kadar pozisyonunu korudu. Koşu etabına geçildiği zaman Fransız atlet Brice Daubord, bu etapda en hızlı koşu splitlerine sahip olmasına karşın Rus ve Ukraynalı rakipleri ile arayı kapatamadı. Yarış boyunca devamlı ön sıralarda yer alan Rus triatlet Denis Vasilev, 2:00:38’  lik finiş zamanı ile altın madalyaya uzanan atlet oldu. Onun ardından bitiş çizgisini geçen Ukraynalı sporcu Oleksiy Syutkin, 2:01:20 ile gümüş, bir diğer Rus triatlet olan Vilademir Turbayevskiy ise 2:01:44 ile bronz madalya sahibi oldu.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap