19 MAYIS EĞİRDİR’DE DOLU DOLU KUTLANDI…

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,19 MAYIS EĞİRDİR’DE DOLU DOLU KUTLANDI…
Haberin Tarihi: 19.5.2023 14:02:58 - Okunma Sayısı:759 defa okundu.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104’ncü yılı ve gençlik haftası Eğirdir’de düzenlenen muhteşem bir programla dolu dolu kutlandı.

19 MAYIS EĞİRDİR’DE DOLU DOLU KUTLANDI…

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104’ncü yılı ve gençlik haftası Eğirdir’de düzenlenen muhteşem bir programla dolu dolu kutlandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ve gençlik haftası Eğirdir Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünün hazırladığı program dahilinde gerçekleşti. 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama töreni, Eğirdir Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hakan Çelebioğlu’nun bugün sabah saat 9.30’da kale önünde bulunan Atatürk Anıtına Çelenk sunması ile başladı.

Çelenklerin sunumuna müteakip Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, akabinde İstiklal Marşımız söylenildi.

Kutlamalar Eğirdir Stadyumunda yapıldı

“Biz her şeyi gençliğe bırakacağız. Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir” diyen Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk gençlerine armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104’ncü yılı  Eğirdir’de büyük bir coşkuyla kutlandı.

Bu yıl alan gösterilerinin yanı sıra Türk komandosunun göz bebeği Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitimi Merkezi Komutanlığının kahraman komandolarının “Yakın Dövüş” gösterisi, Isparta Yamaç Paraşütü Kulübü ve Eğirdir Havacılık Spor Kulübü sporcuları Zafer Akıllı, Gökhan Bitiktaş ve Arif Bayrak’ın yamaç paraşütü gösterisi, Eğirdir’in öz evladı Dünya ve Avrupa Şampiyonu Milli Sporcu Fatma Gül Çevik’in halter gösterisi, Binicilik İl Temsilcisi Ümit Yener’in Atlı gösterisi ve Paramotor Süleyman Yalvaç’ın yamaç paraşütü gösterisi bayrama ayrı bir renk kattı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları saat 10.30’da Eğirdir Stadyumunda devam etti.

Buradaki program Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Garnizon Komutanı Tümgeneral Emre Tayanç ve Belediye Başkanı Veli Gök’ün gençlerin, tören birliklerinin ve Eğirdir halkının bayramını kutlamaları ile başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Eğirdir Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hakan Çelebioğlu yaptı.

Çelebioğlu şunları ifade etti:

“Milletimizin tüm onur ve asaletiyle, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir kez daha şaha kalkışının başlangıcı 19 Mayıs 1919 tarihidir.

Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir' diyerek Samsun'a çıkması, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur.

Bu tarih ile birlikte Türk Milleti, kendi makus talihini tersine döndürmeye başlayarak, esaret altında var olunamayacağını ve kutsal vatan topraklarımızın hiçbir zaman işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır.

19 Mayıs 1919′da Samsun'dan yakılan özgürlük ateşi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıyla birlikte kısa sürede dalga dalga tüm yurda yayılmıştır. Bugünkü mevcudiyetimizi ve özgürlüğümüzü o günlere borçluyuz.

Temelleri yine o günlerde Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan "milli egemenlik" ilkesi ile birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanarak, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir.

Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız millet iradesidir. Bunun yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk'ün 19 Mayıs'ı armağan ettiği gençlere büyük görevler düşmektedir.

Sevgili gençler,

Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur.

Yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyeti'ni omuzlarınızda yükselteceksiniz. Ülkemizi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine sizler taşıyacaksınız.

Sevgi, saygı, hoşgörü ve uzlaşma ortamı içinde üstesinden gelinemeyecek hiçbir sorunun bulunmadığını unutmamanız gerekir. Birlik ve bütünlüğümüze yönelik her türlü saldırı veya tehdit karşısında daha fazla kenetlenerek hiç kimsenin, hangi amaçla ve ne şekilde olursa olsun, huzur ve güvenliğimizi bozmasına fırsat vermemeliyiz.

Bu yıl bütün bayramlarımız buruk geçiyor çünkü asrın felaketi olan çok yıkıcı bir depremle karşı karşıya kaldık. Aziz milletimiz ve devletimizin işbirliğinde, toplumumuzun yeniden ayağa kalkabilmesi en büyük temennimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Gençlerimizin bayramını tebrik ediyor, tüm vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi iletiyorum.”

Konuşmanın ardından Prof. Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Sadık Erdoğan tarafından Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi, Gençliğin Ata’ya cevabı ise Prof. Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesi öğrencisi Şükrü Kurt ve bütün öğrenci guruplarının eşliğinde okundu.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında  Eğirdir Futbol Akademi Okulu’nun gösterisi, Taek-wando ve Kick Boks gösterilerinin ardından Türk komandosunun göz bebeği Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitimi Merkezi Komutanlığının kahraman komandolarının “Yakın Dövüş” Kick Boks gösterisini yaptılar. Marşlar eşliğinde sahaya gelen kahraman komandolar, izleyiciden büyük bir alkış aldı. Milli duyguların kabardığı bayram töreninde, komandolar gösterilerini tamamladıktan sonra ‘Komando Andı’ marşıyla tempolu koşu halinde sahadan ayrıldılar.

100 kg ağırlığında halteri kaldırdı…

Eğirdir’in öz evladı Dünya ve Avrupa Şampiyonu Milli Sporcu Fatma Gül Çevik bayram töreninde halter sporunun tanıtımını yapan kısa bir gösteri yaptı. Çevik, 100 kg ağırlığında halteri kaldırdı.

Eğirdir’in Sultanları da göz doldurdu…

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde Eğirdir Halk Oyunları eğitmeni Hatice Mırçık eşliğinde hazırlanan ve Prof. Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından icra edilen “Eğirdir’in Sultanları” isimli modernize edilmiş Halk Oyunları gösterisi sergilendi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlaması Kurtuluş Savaşı ve Milli Mücadeleyi canlandıran “Yeniden Doğuş” isimli final gösterisi ile sona erdi.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap