ANI TARIM Kiraz İhracatına Başladı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ANI TARIM Kiraz İhracatına Başladı
Haberin Tarihi: 27.5.2023 17:11:19 - Okunma Sayısı:1296 defa okundu.

İhracatın Yerel Ekonomiye Katkısı Büyüyor

ANI TARIM KİRAZ İHRACATINA BAŞLADI

İHRACATIN YEREL EKONOMİYE KATKISI BÜYÜYOR

                Bölgemizde elma ve kiraz ihracatında önemli yeri bulunan, Eğirdir Serpil Köyü'nde kurulu ANI Tarım tesislerinde, sezonun ilk kirazlarının ihracatına başlanıldı.

                ANI TARIM Sanayi Ticaret Limited Şirketi yönetim kurulu başkanı hemşehrimiz İsa Erdoğan konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Anı Tarım Sanayi Ticaret Limited Şirketi olarak 15 Mayıs itibariyle 2022-2023 elma ihracat sezonu tamamladık. Hem yeni pazarlara-müşterilere erişim hem de iş hacmimizin yoğunluğu bakımından önceki sezonlara kıyasla daha verimli bir sezon geçirdiğimizi söyleyebilirim. Bir önceki yıla göre toplam paketleme miktarımız 57% artışla 11200 tona, ihracat miktarımız da 6400 tona erişerek Eğirdir elmasını daha fazla tüketiciye ulaştırma imkanını elde ettik. Elmamızı ihraç ettiğimiz ülkelerin başında Hindistan, Malezya ve Birleşik Arap Emirlikleri gelmektedir.

Firmamızın kendi üretiminin kısıtlı olması nedeniyle ihracat ettiğimiz elmaların çoğunluğunu hasat dönemi ve sonrasında Boğazova’da farklı üreticilerden ve soğuk hava depolarından temin etmekteyiz. Bu durumun, benzer iş modeline sahip bölgemizde mukim diğer başarılı ihracatçı firmaların da faaliyetleriyle birlikte zaten ülkemizde belli bir marka bilinirliği olan Eğirdir elmasının, dünya pazarlarında bilinirliğinin artma sürecine katkı sağladığını düşünmekteyim.  Bu bakımdan bölgemizdeki elma üreticilerine firmam adına teşekkürü bir borç bilip,teveccühlerini kıymetli bulmaktayım.

Öte yandan elma sezonun bitimiyle birlikte faaliyetlerini ara vermeden devam eden firmamız, 23 Mayıs itibariyle ihracattaki en büyük kalemi olan “kiraz” ihracatına da başlamıştır. Halihazırda erkenci dönem İzmir ve Manisa bölgesinden gelen kirazlar Serpil Köyü’ndeki tesisimizde işlenerek karayoluyla genellikle Almanya, Rusya, Polonya’ya, havayoluyla da Hong Kong, Singapur, Malezya, Hindistan, Kuveyt gibi otuzun üzerinde denizaşırı ülkeye sevk edilmektedir. Ağustos’un ilk haftasına kadar sürmesini beklediğimiz bu kiraz sezonunda üretim bölgelerinde -hava muhalefetine maruz kalınmadıkça- kaliteli meyve olmasını ve yüksek rekolte beklemekteyiz.

Hem kiraz üreticileri hem de ihracatçı firmalar için verimli bir kiraz sezonu geçmesini diliyoruz."

- AKIN

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap