EĞİRDİR'DE DÜNYA TÜTÜNSÜZ GÜNÜ KUTLANDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR'DE DÜNYA TÜTÜNSÜZ GÜNÜ KUTLANDI
Haberin Tarihi: 31.5.2023 14:50:16 - Okunma Sayısı:524 defa okundu.

31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü Eğirdir İlçe Sağlık Müdürlüğünce çeşitli etkinliklerle kutlandı.

 

 

 

EĞİRDİR'DE DÜNYA TÜTÜNSÜZ GÜNÜ KUTLANDI

             31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü Eğirdir İlçe Sağlık Müdürlüğünce çeşitli etkinliklerle kutlandı.

             31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü Etkinlikleri kapsamında "İzmarit Değil Tohum At", "Zehire Değil Gıdana ve Geleceğine Yatırım Yap", "Çocuklarına Zehir Saçan Tütün Tarlası Değil Oksijen Salan Ormanlar Bırak"  temiz gıda ve su kaynaklarına dikkat çekmek üzere “Doğaya Daha Yakından Bak!” sloganıyla illerde yer alan koru, orman, deniz ya da göl kenarındaki izmaritlerin doğaya verdiği zararları ön plana çıkaracak izmarit toplama etkinliği gibi gönüllük faaliyetleri düzenlenmesi hedefleniyor.

           Eğirdir  İlçe Sağlık Müdürlüğünce 31.05.2023 günü saat 12.00’da Turan Yazgan Anadolu Lisesi 9.sınıf öğrencileri ile İlçemiz Yazla mahallesi plaj bölgesinde izmarit toplama farkındalık faaliyeti yapıldı.   

Eğirdir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Abdurrahman Enis Özdemir Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada: "31 Mayıs, tütün ürünü kullanımının sağlık ve diğer zararları konusunda toplumda farkındalık oluşturmak, tütün ürünü kullananlara bırakmaları yönünde bilinç kazandırmak ve sağlıklı yaşam davranışlarını geliştirmek amacıyla Dünya Sağlık Örgütü tarafından “Dünya Tütünsüz Günü” olarak ilan edildi. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de 31 Mayıs Günü “Dünya Tütünsüz Günü” olarak amaca yönelik çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır" dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap