EĞİRDİR OKUL ÖNCESİ ŞENLİĞİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR OKUL ÖNCESİ ŞENLİĞİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU
Haberin Tarihi: 9.6.2023 13:40:45 - Okunma Sayısı:598 defa okundu.

ŞENLİĞE YAKLAŞIK 500 ÖĞRENCİ KATILDI…

EĞİRDİR OKUL ÖNCESİ ŞENLİĞİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

ŞENLİĞE YAKLAŞIK 500 ÖĞRENCİ KATILDI…

Eğirdir Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Eğirdir Merkez ve Köy okullarında eğitim gören Anaokullarının katılımıyla “Okul Öncesi Şenlik” programı düzenlendi.

Eğirdir Kaymakamlığı, Eğirdir Belediye Başkanlığının katkıları ve Eğirdir Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinesinde düzenlenen şenliğe katılan 500 çocuk gönüllerince eğlenme fırsatını yakaladılar. 

Eğirdir Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Bando takımının eşliğinde Eğirdir Otogar meydanından Kale önüne kadar bütün öğrenci gruplarının şenlik yürüyüşü ile başladı.

 Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenilmesiyle başlayan şenlik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu’nun açılış konuşması ile devam etti.

Eğirdir’de okuma oranı %97…

Konuşmalarında Eğirdir ilçe ve köylerinde toplam 567 öğrencinin okulöncesi ve anasınıfına gittiğini belirten Armutoğlu şunları ifade etti: “Gelecek okul öncesi eğitimle gelecek. Okul öncesine verilen emek, mutlu yarınlar demektir. Çağdaş, yükselen bir Türkiye için okul öncesi eğitim şarttır. Çocuk demek yarınımız demek, umudumuz demektir. Bugün Eğirdir ilçemizde okul öncesi şenliğimizin ikincisini düzenliyoruz. İlçe merkez iki anaokulumuzda toplamda 189 öğrencimiz, merkezde ilkokullar bünyesinde 6 ilkokulumuzda 170 öğrencimiz, 17 köyümüzde ise 208 öğrenci de okul öncesi eğitimine devam etmektedir. Merkez Atatürk İlkokulunda, Bağlar ilkokulu, İrfan Kaynak Ortaokulu, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Muazzez ve Yaşar Şapçı İlkokulu ve Mustafa Çetinkaya İlkokulu bünyesinde anasınıflarımız mevcuttur. Köylerimizde ise bu yıl itibariyle Ağılköyümüzde anasınıfını açamadık. Geriye kalan bütün köy okullarımızda anasınıfımız mevcut. Eğirdir’de özel kreşlerde de 84 öğrenci, 4-6 yaş kuran kursunda 63 öğrencimiz eğitimlerine devam etmektedir” dedi.

Eğirdir’de okuma oranının %97 olduğunu konuşmalarında ifade eden Milli Eğitim Müdürü Armutoğlu; Okuma oranımız çağın nüfusuna göre %97’dir. İnşallah bu önümüzdeki eğitim öğretim yılında da hedefimiz %100 olmasını istiyoruz” dedi. Armutoğlu Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ikinci dönem bütün anasınıfı öğrencilerine ücretsiz yemek hizmeti verildiğini de söyledi.

Armutoğlu, sözlerinin sonunda emeği geçen herkese teşekkür ederek, bütün öğrencilere iyi eğlenceler diledi.

Şenlikte Gülpembe Anaokulu Halk Oyunları, Atatürk Anaokulu Bando gösterilerini, Bağlar Anaokulu da Kafkas gösterilerini sergilediler. Çocukların bu performansları şenliğe katılımlardan büyük alkış aldı.

LEO DA GÖSTERİSİNİ SUNDU…

Eğirdir “Okul Öncesi Şenlik” programında Isparta İl Jandarma Komutanlığı Arama Kurtarma köpeği Leo da gösterisini sundu. Leo’nun gösterisi çocukların ilgi odağı oldu. Gösteri sonunda Leo da güçlü bir şekilde alkışlandı.

STANTLAR GEZİLDİ…

“Okul Öncesi Şenlik” programı kapsamında Isparta İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü tarafından Simülasyon aracı da tanıtıldı.

Trafik kazalarında yaşam ile ölüm arasındaki ince çizgiyi belirleyen etkenlerden biri olarak bilinen ve doğruluğu yapılan testlerle kanıtlanan emniyet kemeri kullanımının artırılması hedefleniyor.

Takla atan bir araçta emniyet kemeri takılı olmadığı zaman sürücü ve yolcuların nasıl bir tehlike ile karşılaşacaklarını gösteren simülasyon aracına binen Olcay Sayı, araçtan çıktığında mutlaka emniyet kemerinin takılması gerektiğini ifade etti.

Şenlik, okullar tarafından kurulan atölyelerin gezilmesi ile sona erdi.

Daha sonra çocuklar müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi.

Haberin Fotoğrafları için tıklayınız...

https://www.facebook.com/media/set?vanity=akingazetesi&set=a.717366830400112

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap