KURULUŞUNDAN GÜNÜMÜZE, BAŞKANLARININ GÖZÜYLE ISVAK (4. Bölüm)

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,KURULUŞUNDAN GÜNÜMÜZE, BAŞKANLARININ GÖZÜYLE ISVAK (4. Bölüm)
Haberin Tarihi: 9.6.2023 17:38:26 - Okunma Sayısı:1492 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı...

KURULUŞUNDAN GÜNÜMÜZE, BAŞKANLARININ GÖZÜYLE ISVAK

                      Zeki TARHAN – ANKARA

                                            DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

                ISVAK, Ankara ve Isparta’ da çalışan 50 kişilik kurucularla birlikte kurulmuştu. Ali Rıza ERCAN, Atilla ÇELİK ve Güner SAYGILI, Vakfın kuruluş sürecinde yapılan toplantıların çoğunun sponsoru olmuşlardı.

           …Ve ISVAK başkanı ÇAKMAKÇI, bir gün Başbakanlıkta DEMİREL’ i ziyaret eder. Güneş Sigorta’nın İzmir Caddesindeki 3 dairesinin satılık olduğunu DEMİREL’ e anlatır…Ve DEMİREL; “Ankara milletvekili İrfan KÖKSALAN’ a gitmesini ve onun uygun bulması halinde, bu üç dairenin  alınmasını önerir.”

                                                             ***

            …Evet, ISVAK’ ın fiziki mekana kavuşması için ilk adım atılmıştı ve gerisi de gelecekti. ÇAKMAKÇI, Ali Rıza ERCAN’ la birlikte İrfan KÖKSALAN’ a gider ve satın alınacak üç daire İrfan beye gösterilir. Yerinin uygun,  fiyatının ise çok iyi olduğu DEMİREL’ e söylenince, ISVAK’ ın kurucu onursal başkanı olan BABA, bu üç dairenin alınmasına onay verir.

                                                              ***

           Artık ISVAK, fiziki mekânına kavuşmuştur… Kavuşmuştur, kavuşmasına da bu fiziki mekânın tefrişi için gerekli finansman kaynağı nasıl sağlanacak yada yaratılacaktı? Bu, kafalarda bir soru işaretiydi ve BABA’ dan talep edilemezdi. Dr. İrfan BARLAS, hemşerimiz Atilla KUZGUN ve Tevfik BİLGİÇ’ i davet eder. İnşaat ve diğer işleri Isparta’ lı ların yardımı ile tamamlanır.

        …Ve 1992 yılının 1 kasımında yani, DEMİREL’ in doğum gününde, 9. Cumhurbaşkanımızın katılımıyla ISVAK’ ın açılışı yapılır. BABA, kurdeleyi kestikten sonra: “ISPARTA EVİ hepimize hayırlı – uğurlu olsun” diyordu…

DEVAM EDECEK…

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap