Şehiriçi Halk Otobüsleri İşletmecileri Dertli...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Şehiriçi  Halk Otobüsleri İşletmecileri Dertli...
Haberin Tarihi: 12.6.2023 13:14:27 - Okunma Sayısı:931 defa okundu.

"Bozuk Yollar Yüzünden Araçlarımız Mahvoldu"

ŞEHİRİÇİ  HALK OTOBÜSLERİ İŞLETMECİLERİ DERTLİ...

S.S. 21 No’lu Mavigöl Şehiriçi Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Özgür Çetin, ilçemizde halk otobüsleri işletmecilerinin karşılaştıkları sorunları anlattı.

BOZUK YOLLAR YÜZÜNDEN ARAÇLARIMIZ MAHVOLDU

Kooperatif Başkanı Özgür Çetin, Eğirdir Belediyesi yetkililerine seslenerek Altınkum ve İstasyon Mahallelerinin yollarının bir an önce yapılmasını istedi.

Altınkum ve İstasyon Mahallelerinde geçtiğimiz yıl doğalgaz çalışmaları nedeniyle bozulan yollarda düzenleme çalışmaları yapılmadığını dile getiren S.S. 21 No’lu Mavigöl Şehiriçi Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Özgür Çetin, “Altınkum ve İstasyon Mahallelerinde doğalgaz çalışmaları bitti ama Eğirdir Belediyesi hala yolları düzeltecek bir çalışma yapmadı.  Gerek bizim otobüslerimiz, gerekse de vatandaşların araçları mahvoldu. Bizler her hafta sanayiye gidip araçlarımızı tamir ettirmekten bıktık, yorulduk” dedi.

EĞİRDİR’DE 65 YAŞ ÜSTÜ SORUNU…

Ücretsiz seyahat hakkının şoförler ile vatandaşlar arasında büyük sıkıntı yarattığını dile getiren Kooperatif Başkanı Çetin; "Tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde de toplumun bazı kesimlerine ulaşımda avantaj sağlanıyor. Bu gruplardan biri de 65 yaş ve üstü vatandaşlar. 65 yaş ve üstündeki kişiler ulaşımdan ücretsiz faydalanıyor. Birçok kişi ücretsiz faydalandıkları ulaşım hizmetini bilinçli kullanıyor ancak bazı kesim ise bu güzel hizmeti resmen suistimal ediyor. Hal böyle olunca şoförler ile vatandaşlar arasında büyük sıkıntı yaşanıyor. Eğirdir’de yaşlı nüfus daha çok. 65 yaş üstü bireyler sabah başlıyorlar, akşamın geç saatlerine kadar sürekli indi bindi yaparak, seyahat halindeler. Bu da bizlere mağduriyet yaşatıyor. Devlet bize 1200 TL. para yatırıyor ama, bizler  araç başı en az günlük 500 TL’den aylık 15.000 TL’ye ücretsiz olarak vatandaşlarımızı taşımaktayız. Vatandaşlar bu durumu bilmedikleri için parasıyla bindiklerini düşünüyorlar ama bu böyle değil." dedi.

ISPARTA BELEDİYESİ HALK OTOBÜSLERİNE DESTEK ÇIKIYOR,

EĞİRDİR BELEDİYESİNDEN ÖYLE BİR ŞEY YOK…

Isparta Belediyesi’nin Halk Otobüslerine destek çıktığını da ifade eden Başkan Çetin, "Isparta’da 65 yaş üstü kişilerin ücretlerini Isparta Belediyesi karşılıyor. Ama maalesef ki bizler Eğirdir Belediyesinden destek göremiyoruz. Bizler aylık olarak Eğirdir Belediyesine 550 TL hat ücreti ödüyoruz. Bir araçta 2 tane hat var, 2 hat ücreti 1100 TL. yapıyor. Devletin bize yatırdığı para 1200 TL. bize kalan 100 TL. bu 100 TL’yi de iki ortak paylaşıyor ve 50 TL’ye çalışıyoruz” diye konuştu.

DOLMUŞ SİSTEMİNE GERİ DÖNECEĞİZ…

S.S. 21 Nolu Mavigöl Şehiriçi Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Özgür Çetin, sözlerinin sonunda Yönetim kurulu olarak Halk otobüslerinden eski düzen olan Dolmuş sistemine geri dönmeyi planladıklarını belirterek "Çünkü bu şekilde bizler para kazanamıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap