KURULUŞUNDAN GÜNÜMÜZE, BAŞKANLARININ GÖZÜYLE ISVAK (6. Bölüm)

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,KURULUŞUNDAN GÜNÜMÜZE, BAŞKANLARININ GÖZÜYLE ISVAK (6. Bölüm)
Haberin Tarihi: 16.6.2023 09:26:38 - Okunma Sayısı:1289 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı...

KURULUŞUNDAN GÜNÜMÜZE BAŞKANLARININ GÖZÜYLE ISVAK…

                       

                       Zeki TARHAN – ANKARA

                                     

                                      ALTINCI BÖLÜM

 

AHMET ŞAHLAN’IN ANLATIMIYLA ISVAK

"...31 yıllık ISVAK' tarihi sürecinde, 5. Başkan olarak göreve seçildiğim süreye kadar yönetim kurulunda, bütün başkanlarla muhasip üye ve başkan yardımcısı olarak görev yaptım."

"...Çantada gezen Derneği, adresi olmayan Isparta' lıları, Ankara' da ISVAK çatısı altında Vakıf kurarak ve bu Vakfa mekan vakfederek, kurucumuz ve onursal başkanımız, merhum 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman DEMİREL' i rahmetle anıyorum..."                                              ***

CUMARTESİ ETKİNLİKLERİ…

"...Ayda iki kez ISVAK' ta cumartesi günleri düzenlenen seri konferanslar, söyleşi etkinlikleri ve açıkoturumlarla, Isparta'nın sosyal, kültürel ve önem arz eden konuları, uzmanları tarafından ele alınarak, hemşerilerimizin soruları cevaplandırılmış ve ilgililerin dikkatleri çekilmiştir."

"...Her cumartesi günü, bir hayırsever hemşerimiz tarafından ISVAK' ta en az 100 öğrencimize akşam yemeği verilmiş, kendi aralarında müzikli eğlenceleri teşvik edilerek sosyal birliktelik sağlanmıştır..."

"...Vakıf merkezimiz, KIZILAY' da merkezi bir konumda olunca, Isparta' lı hemşerilerimizin, Isparta' dan gelen - giden yolcularımızın buluşma yeri, önemli bir uğrak noktası olmuş, her gün dolup taşan bir merkez konumuna gelmiştir..."

                                                 ***

ÖĞRENCİLERİMİZE YÖNELİK SÖYLEŞİLER VE YEMEK KÜLTÜRÜMÜZ

"...Ankara Üniversitelerinde görevli Akademisyenlerimizin pazar günleri, öğrencilerimizle yaptıkları kahvaltılı söyleşi ve sohbet formatındaki etkinlikler sayesinde, Üniversite öğrenimi gören öğrencilerimizin sorunlarıyla ilgilenmeleri sağlanmıştır..."

"...ISPARTA' nın yemek kültüründe; yöresel Düğün, Mevlit yemeği olan HELVA - KABUNE, Isparta' dan davet ettiğimiz usta Cimbom Hüseyin' in maharetli elleriyle hazırlanarak, Vakfımızın önemli toplantılarında davetlilere ve hemşerilerimize ikram edilerek HELVA - KABUNE özlemlerini giderdik..."

"...ISPARTA Dergimiz, yayın hayatına baskı, kağıt ve içerik anlamında yeni bir formatla, Web sayfamızın faaliyetine kadar devam etmiş, büyük bir beğeni ile takip edilmiştir..."

                                                 ***

BİLİM VE DANIŞMA KURULU OLUŞTURULMASI…

"...Ankara'daki Üniversitelerde çalışan ve branşlarında önemli bilimsel çalışmalar yapan Akademisyen hemşehrilerimizden, Vakfımızın Bilim ve Danışma Kurulu oluşturulmuş, Başkanlığına Prof. Dr. Doğan ATAY, yardımcılığına Prof. Dr. Semra KURUCU getirilmiştir..."

"...Bilim ve Danışma Kurulumuz; Isparta' mız için EĞİRDİR GÖLÜ, Basınçlı sulama sistemleri, Su Ürünleri, Meyvecilik konularında tarihi / Coğrafi ve iklimsel branşlarda ve Ankara'daki Üniversite öğrencilerimize yönelik önemli çalışmalar ve yardımlarda bulunmuşlardır.”

                                              ***

GÖZBEBEĞİMİZ EĞİRDİR GÖLÜ ÇALIŞTAYI

"...Bölgemize yaptığımız seyahatlerde; Göllerimizin çevresinden geçerken Akşehir, Eber Göllerinin kuruması, Beyşehir Gölü' nün "yoğun bakım" hali, Burdur Gölü' nün artık yoldan geçerken görünmez hali, GÖZ BEBEĞİMİZ EĞİRDİR GÖLÜ' nün su seviyesinin minimum seviyeye düşmesi, yerel halkımızı ilgilendirmeyişi bizi harekete geçirdi..."

"...Isparta' da 1 hafta önce göreve başlayan vali Ömer SEYMENOĞLU' nu ziyaretle, konunun önemini belirterek, ÇALIŞTAY düzenlemek için vilayetin desteğini istedik... Vali bey, hiç tereddütsüz desteğini ifade etti."

"...SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker ÇARIKÇI' yı da ziyaret ederek, Üniversitemizin ilgi ile bilimsel çalışmaları ile desteğini ve ortak çalışmayı memnuniyetle karşıladı..."

"...ISVAK Bilim ve Danışma Kurulumuzun dört aylık hazırlık çalışmasıyla, 6 Şubat 2019' da Isparta'da SDÜ' nün fiziki mekanında beş oturumla gerçekleştirilen ÇALIŞTAY, kamuoyunda büyük heyecan ve umut yaratmış, yerel yöneticiler başta olmak üzere, Ankara' dan beraber gittiğimiz yönetici ve Akademisyen gurubu, iki Üniversitemizin Rektör ve hocaları ile yerel halktan ilgililerle basın ve medya organları, "ÇALIŞTAY" ı yakından takip ederek, çalışma ve gayretlerimizi taktir ettiler..."

"...Bu ÇALIŞTAY' ın SONUÇ BİLDİRGESİ; Bu bildirge ışığında hazırlanan Uygulama Projesi, SDÜ tarafından kitap haline getirilerek, Ankara' daki bürokrasinin ve Cumhurbaşkanlığının dikkatine sunularak önlemlerin alınması talep edilmiştir. Söz konusu Çalıştay kitabı, Vakfımız tarafından ilgilenen tüm hemşerilerimize dağıtılmıştır."

DEVAM EDECEK…

 

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap