Spor Bilimleri Bölümü Özel Yetenek Sınavı Başvuruları Başlıyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Spor Bilimleri Bölümü Özel Yetenek Sınavı Başvuruları Başlıyor
Haberin Tarihi: 24.8.2015 12:52:00 - Okunma Sayısı:1370 defa okundu.

Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Spor Bilimleri Bölümü özel yetenek sınavı başvuruları başlıyor. Sınavlara 31 Ağustos - 7 Eylül tarihleri arasında başvuru yapılabilecek.

Spor Bilimleri Bölümü Özel Yetenek Sınavı Başvuruları Başlıyor

 

            Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Spor Bilimleri Bölümü özel yetenek sınavı başvuruları başlıyor. Sınavlara 31 Ağustos – 7 Eylül tarihleri arasında başvuru yapılabilecek.

            SDÜ resmi internet sitesinde yapılan açıklamaya göre; Milli Sporcu, Süper Lig, I. Lig, II. Lig, III. Lig, Bölgesel/Deplasmanlı ve Amatör Lig (Süper Amatör, I. Amatör, II. amatör) ve ferdi sporcuların başvuruları 31Agustos / 07 Eylül 2015 tarihleri arasında (mesai saatleri içerisinde) yapılacak. Başvurular şahsen yapılacaktır. Posta, faks vb. ile yapılan başvurular kabul edilmeyecek.

            BAŞVURU ADRESİ

            Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Spor Bilimleri Bölümü Atatürk Spor Salonu Doğu Kampusu ISPARTA

Tel: 0 246 2114753/*/Fax 0 246 2114788

            BAŞVURU BRANŞLARI

            Atıcılık, Atletizm, Badminton, Bisiklet, Boks, Cimnastik, Eskrim, Halter, Güreş, Judo, Kayak, Masa Tenisi, Karate, Okçuluk, Triatlon, Taekwondo, Tenis, Su Sporları (Yüzme, Dalma, Senkronize Yüzme, Su Topu), Basketbol, Futbol, Hentbol, Voleybol.

            BAŞVURU ŞARTLARI VE GEREKLİ BELEGELER:

            1. Lise mezunu olmak. Lise diplomasının aslı ve 1 adet fotokopisi,

            2. 2015 YGS puanlarının herhangi birinden en az 140 puan ve daha yukarı puan almış olmak, 2015 YGS belgesinin bir (1) adet fotokopisi

            3. Kulüp veya ferdi olarak en az 3 yıl lisanslı sporcu olmak. Spor İl müdürlüğü tarafından verilen belgede lisans bilgilerinde görülen branşlar dışında başvuru yapamaz. Spor İl Müdürlükleri (Gençlik Spor İl müdürlüklerinden) “SPORCU BILGI FORMU” alınacak ve Spor İl Müdürlükleri (Gençlik Spor İl Müdürü) veya şube müdürü tarafından onaylanacaktır (bu belgenin aslı getirilecektir fotokopisi geçerli değildir). Sporcu Bilgi

Formu onaylı.

            4. Nüfus Cüzdanının 1 adet önlü arkalı fotokopisi (aslı yanında olacaktır),

            5. Milli sporcular için Spor Genel Müdürlüğünden alınmış Millilik belgesinin aslı,

            6. Ferdi veya takım sporlarında ulusal ve uluslararası derece yapmış sporcuların ilgili federasyon onaylı belgeleri (dereceleri gösteren), 1 adet belgenin aslı.

            7. Takım / Ferdi sporlarında Ilgili Federasyondan, oynadığı veya katıldığı maç/müsabaka kağıtlarının/ Yarışma Sonuç Belgesi Federasyon veya Spor İl Müdürlüğünce aslı ya da aslı gibi onaylı olması gerekmektedir. Okul takımları ile Yurt dışı müsabakalara katılmış olanlar Yurt Dışı kafile listesi onaylı olacaktır.

            8. Başka bir Yükseköğretim Kurumundan disiplin cezası nedeniyle çıkarılmış bulunanlar ön kayıt yaptıramazlar.

            9. Sağlık Raporu (Raporda Vücut sakatlığı, özrü “omurga bozuklukları, aşırı kamburluk, pelteklik, kekemelik” gibi engelinin bulunmadığına dair her hangi bir sağlık kurumundan alınabilir (Sağlık Ocakları, Aile Hekimliği vb.) (657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48. maddesindeki şartları taşımak. Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile özürlü bulunmamak. (omurga bozuklukları, aşırı kamburluk, pelteklik, kekemelik, düztabanlık vs.) engellerinden biri veya birkaçı bulunanlar ön kayıt için başvuramazlar).

            10. ÖN KAYIT BILGI FORMU kayıt masasında aday tarafından verilen bilgiler doğrultusunda doldurulacaktır.

ADAYLARIN DEĞERLENDİRMESİ

            Spor Bilimleri bölümünün;

            I. öğretim 40 kontenjan

            II. öğretim 40 kontenjan, olmak üzere toplam 80 kontenjanı bulunmaktadır.

Ayrıntılı Bilgi için:

http://w3.sdu.edu.tr/SDU_Files/Docs/özel%20yetenek.pdf

 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap