THK’dan ‘Bağış’ Teşekkürü

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,THK’dan ‘Bağış’ Teşekkürü
Haberin Tarihi: 5.7.2023 12:53:33 - Okunma Sayısı:495 defa okundu.

Türk Hava Kurumu Eğirdir Şube Başkanı Abdurrahman Sinap, hayırsever vatandaşlarımıza Kurban Bayramı’nda THK’ya yaptıkları deri bağışı için teşekkür etti.

THK’dan ‘Bağış’ Teşekkürü

Türk Hava Kurumu (THK) Eğirdir Şube Başkanı Abdurrahman Sinap, hayırsever vatandaşlarımıza Kurban Bayramı’nda THK’ya yaptıkları deri bağışı için teşekkür etti.

 THK Eğirdir Şubesi, Kurban Bayramı’nda sorumluluk alanında bulunan Eğirdir ilçesi genelinde hayırsever vatandaşlardan kurban derisi bağışı kabul etti. THK ekiplerinin Kurban Bayramı boyunca gerçekleştirdikleri deri toplama faaliyetlerini, Şube Başkanı Abdurrahman Sinap yakından takip etti. THK Eğirdir Şubesi tarafından organize edilen ekipler, 306 adet koyun, 1393 adet keçi, 107 adet büyükbaş derisi topladı. Toplanan derilerden yaklaşık 50 bin 925 TL gelir elde edildiği bildirilirken tuzlanarak çürümesi önlenen derilerin; mont, ayakkabı, kemer ve benzeri eşyaların yapımında kullanılmak üzere ekonomiye kazandırıldığı vurgulandı.

 

THK Eğirdir Şube Başkanı Abdurrahman Sinap, THK’nın Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milletine emaneti olduğunu belirterek, “Atamızın emanetini korumak ve yaşatmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu anlamda hayırsever vatandaşlarımızın bağış ve desteklerine de ihtiyaç duyuyoruz. Bu bağışlardan birisi de kurban derisidir. Her yıl olduğu gibi bu yıl da deri bağışlarını, THK’dan esirgemeyen tüm hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Topladığımız deriler, ekonomiye kazandırılacak, elde edilen gelir de havacılık faaliyetlerinde kullanılacak. Hayırsever vatandaşlarımızın deri ve diğer bağışları ile gençlerimizi havacılık alanında eğitmeye, geliştirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

- Emel TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap