Ahududu Projesi İlk Meyvelerini Verdi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Ahududu Projesi İlk Meyvelerini Verdi
Haberin Tarihi: 17.7.2023 12:56:04 - Okunma Sayısı:907 defa okundu.

İlk meyvelerini veren proje bölgeye örnek oldu

AHUDUDU PROJESİ İLK MEYVELERİNİ VERDİ

 

​Tarım ve Orman Bakanlığınca tarımsal yeniliklerin kadın çiftçiler tarafından öğrenilmesi, uygulanması ve yaygınlaştırılması amacıyla "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor Programı" yürütülüyor.

Bu kapsamda Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitü Müdürlüğünün iş birliği ile hazırlanan "Isparta Bölgesinde Ahududu ve Böğürtlen Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi" 2023 yılı yatırım programına alındı. Projeden Isparta iline bağlı Gönen ilçesinde, ortaklarının tamamı kadınlardan oluşan S.S. Gülgönen Tarımsal Kalkınma Kooperatifinde yer alan kadınlarımız faydalanırken Proje doğrultusunda 2000 metrekarelik bir alanda damlama sulama ve terbiye sistemi olan modern bahçe kurulumu tamamlandı.

2023 yılında hazırlanan proje ilk meyvelerini aynı yıl içerisinde vererek bölgeye örnek teşkil etti.      

Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından verilen bilgiye göre; Elde edilen ürünler kadın kooperatifinde değerlendirilecek ve kooperatiflere gül ürünlerinin yanı sıra alternatif bir ürünle katkı sağlanmış olacak. Projeye Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından her türlü teknik desteğin verilmeye devam edeceği de vurgulandı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap