Eğirdir MAREM'li Araştırmacılar Bursa'da Armut Üreticileri İle Biraraya Geldi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir MAREM'li Araştırmacılar Bursa'da Armut Üreticileri İle Biraraya Geldi
Haberin Tarihi: 21.7.2023 13:54:11 - Okunma Sayısı:962 defa okundu.

Enstitü’de yürütülen armut ıslah programı hakkında bilgiler aktaran araştırmacılar, üreticilerimizle görüş alışverişlerinde bulundular.

EĞİRDİR MAREM'Lİ ARAŞTIRMACILAR

BURSA'DA ARMUT ÜRETİCİLERİ İLE BİRARAYA GELDİ

Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (MAREM) tarafından yürütülen “İslah Hedeflerinin Tedarik Zinciri Odaklı Belirlenmesi: Armut Örneği” isimli TÜBİTAK projesi kapsamında, proje personeli Bursa ili Gürsu, İnegöl ve Kestel ilçelerindeki armut üreticileri ile biraraya geldiler. Enstitü’de yürütülen armut ıslah programı hakkında bilgiler aktaran araştırmacılar, üreticilerimizle görüş alışverişlerinde bulundular. 2023 yılı sonbahar aylarında Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü'nde armut üreticilerinin ve diğer sektör paydaşlarının da biraraya geleceği ıslah çalışmalarının yerinde incelemesi amaçlı bir de bahçe günü düzenleneceğini belirttiler.

Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü personeli "Bu çalışmamızda bizlere desteklerini esirgemeyen İnegöl İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne, Gürsu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne, Kestel İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne, Gürsu Ziraat Odası Başkanlığına ve bölge üreticilerine çok teşekkür ederiz." ifadelerini kullandılar.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap