KASNAK MEŞESİ ORMANIMIZDA, KOCA KASNAK MEŞESİNİ KUCAKLAMAK…

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,KASNAK MEŞESİ ORMANIMIZDA, KOCA KASNAK MEŞESİNİ KUCAKLAMAK…
Haberin Tarihi: 26.7.2023 15:55:55 - Okunma Sayısı:1191 defa okundu.

Zeki TARHAN yazdı...

KASNAK MEŞESİ ORMANIMIZDA, KOCA KASNAK MEŞESİNİ KUCAKLAMAK…

                                                   Zeki TARHAN - ANKARA

              DAŞÖZ’ün Isparta valiliği yaptığı yıllar… Kütüphanemde fotoğraf arşivime göz atarken, TARHAN’ın vali DAŞÖZ ile birlikte organize ettiği BASIN TURU fotoğrafları hemen dikkatimi çekti… Basın Turumuzda; Eğirdir’in Yukarı Gökdere köyü sınırları içerisindeki “Kasnak Meşesi Tabiatı Koruma Alanı” ile OLUKLACI Rekreasyon Alanı ve Akpınar vardı.

                                                              ***

               Vali Halil İbrahim DAŞÖZ, İç İşleri Bakanlığında Mahalli İdareler Genel Müdürü iken, aynı zamanda; “Kamu Yönetim Reformu ve Mahalli İdareler Reformu” çalışmalarını yürütüyordu.

              …Ve DAŞÖZ, 1999 / Ekiminde Isparta valisi olarak atanır. Atanır atanmasına da, henüz yeni görevine başlayamamıştır. Çünkü; TBMM’ de gurubu bulunan siyasi partilerin guruplarına reformla ilgili bilgilendirmeler yapıyordu…  Ayrıca;  bir de 1999’ büyük yıkıma yol açan Marmara Depreminde, depreme maruz kalan en çok da Sakarya / Yalova / Düzce gibi illere, ağırlıklı olarak o illerin yerel yönetimlerine iş makinesi olarak, lojistik destek sağlama gibi işlerde de görevlendirilmişti. Isparta   kamuoyu ise; “valimiz niye hala Isparta’ ya gelip göreve başlamıyor?” diye merak ediyordu…

                                                              ***

               İşte halkımızın bu merakını TARHAN gidermişti. İçişleri Bakanlığındaki makamı ziyaretçilerle dolup taşıyor, “hayırlı olsun” temennisinde bulunuyor, kimileri de; “Cumhurbaşkanının memleketinde valilik yapmak kolay değildir” diyordu. Ve bütün bu izlenimleri Isparta kamuoyuna yazılarımla aktarırken, vali DAŞÖZ’ ün dünya görüşünden tutun, idarecilik anlayışına, eserlerine entelektüel düzeyine kadar Isparta halkını bilgilendiriyordum… Valimizle hukukumuz bu şekilde gelişmişti… Ve DAŞÖZ, ( 1 ) ay sonra Isparta’ daydı.

                                                            ***

             Kasnak Meşesi Ormanı, 1987 yılında “Tabiatı Koruma Alanı” olarak ilan edilmişti. Ve Koruma alanı içerisinde; 218 bitki türü saptanmıştı. Basın Turumuzda; Isparta Medyası, ETUDOSD / EDAK mensupları ile Yukarı Gökdere Köyü halkından katılımcılar ağırlıkta idi.

                                                           ***

          …Ve KOCA KASNAK MEŞESİ!!! Çapı neredeyse iki metreye yaklaşan bu koca kasnağı kucaklıyorduk… Yukarı Gökdere köylüleri, bu ormanı  katliamdan korumak için, nasıl sabahlara kadar nöbet tutarak koruduklarını, vali DAŞÖZ’ e anlatırken çok duygulanmış ve bu halkı kutlamıştık…İlk Köy İşleri bakanı hemşerimiz Prof. Dr. Necmi SÖNMEZ hocamızın elinden ÇEVRE ÖDÜLÜ alan Yukarı Gökdere halkı, gözümüzde artık ÇEVRE KAHRAMANI idiler.

         Beş fotoğraf karesiyle, DAŞÖZ’ lü günlere bir ufuk turu yaptık…

            

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap