ALİ TAŞ’IN BUGÜNKÜ “DİKKAT GENÇLER!” YAZISI; YILDIZLI PEKİYİ!!!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ALİ TAŞ’IN BUGÜNKÜ “DİKKAT GENÇLER!” YAZISI; YILDIZLI PEKİYİ!!!
Haberin Tarihi: 27.7.2023 17:43:05 - Okunma Sayısı:1182 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı...

ALİ TAŞ’IN BUGÜNKÜ “DİKKAT GENÇLER!” YAZISI;

                             YILDIZLI PEKİYİ!!!

                           Zeki TARHAN – ANKARA

          Son kitabı olan “DİL VE KARAR” eserini 14 Temmuzda; “Sevgi ve Gönül Birliğiyle sayın Zeki TARHAN’ a” diye imzalayarak göndermiş ve alır almaz kitabın ön, arka sayfalarını resimleyerek sosyal medyada paylaşmıştım.

         Şu anda da, Ali TAŞ’ın bugün yayınlanan AKIN gazetesinde ve gazetenin facebook sayfasıyla birlikte internet sitesindeki; “DİKKAT GENÇLER!” başlıklı yazısı, mutlaka ama mutlaka okunmalıdır. Bu yazıya; haddim olmayarak 10 üzerinden 10 / 100 üzerinden 100 ve de yıldızlı pekiyi veriyorum.

                                                      ***

         TAŞ’ın yazısını okuduktan ve sosyal medyada paylaştıktan sonra, hemen kendisini arayarak tebrik ettim. Ve bu yazısı üzerine konuştuk. Özetle şunu dedim: “…Alicim, somut bir örnek vereceğim, Tansu ÇİLLER örneği. Mutlaka anımsayacaksın, ÇİLLER için; “…İngilizce düşünür, Türkçe konuşur” diye yazılıp çizildi… Sizin tezlerinizle, bu somut örnek çelişmiyor mu?”

         …Ve işte Eğirdir’in yetiştirdiği değerli entelektüel ve yetişmiş beyin gücümüz Ali TAŞ’ın yanıtı, virgülüne dokunmadan:

         “…BAĞLANMA adlı kitabımda da geniş bir şekilde anlattığım gibi, TÜRKÇE DÜŞÜNEN İNSANLARA İHTİYACIMIZ VAR. Bizim kültürümüzle yoğrulan ve yorulan, TÜRKÇE DÜŞÜNMEYİ BIRAKMAYAN, yaratıcı insanlara ihtiyacımız var… Yani; insanlara tepeden bakan değil, göz hizasından bakan insanlara ihtiyacımız var. ÖZAL’ın prensleri Amerika’ da uzun yıllar kalmışlar. İngilizce düşünüp, Türkçe düşünce üretmenin doğru olmadığı, Prenslerin ya da başına geçtikleri kurumların akıbeti ile çok doğru olmadığı görüldü.”

                                                         ***

            …Evet, Ali TAŞ herkesin anlayabileceği bir anlatımla sorumuzu yanıtladı. Teşekkürler Alicim, iyi ki varsınız.                           

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    28.7.2023 06:39:15
    Bu ülke; Ali Kemal' leri gördü, Kemal Derviş' leri de. Halbuki beklediğimiz Kemal Atatürk' lerdi. Bu millet; kendisini unutmayanları ve hizmet edenleri 'su gibi aziz ol' demeyi de bilir, bağımsız düşünebiliyorsak eğer!
Yorum Yap