İlçenin En Büyük Serası Olacak

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,İlçenin En Büyük Serası Olacak
Haberin Tarihi: 16.8.2023 15:15:38 - Okunma Sayısı:2056 defa okundu.

Umut Beşikkaya'nın kurduğu sera, Eğirdir'de örtüaltı salatalık yetiştiriciliğinde en büyük alana sahip sera olma özelliğini de taşıyacak.

İLÇENİN EN BÜYÜK SERASI OLACAK

​                                                      
Eğirdir İlçesi Sevinçbey Köyü yetiştiricilerinden Umut Beşikkaya'nın Ziraat Bankasından düşük faizli yatırım ve işletme kredisi kullanarak kurduğu sera Eğirdir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelleri tarafından ziyaret edildi.

 Projede 3 bin 752 metrekarelik alanda salatalık üretimi yapılırken 9 bin 408 metrekarelik alanda kurulum çalışması devam ediyor. Proje tamamlandığında toplamda 13 bin 160 metrekarelik geniş bir alanda üretim yapılacak. Böylelikle Umut Beşikkaya'nın kurduğu sera, Eğirdir'de örtüaltı salatalık yetiştiriciliğinde en büyük alana sahip sera olma özelliğini de taşıyacak.

​Örtüaltı sebze yetiştiriciliğinin yılın her mevsiminde taze sebze tüketebilmemizi sağlayan önemli bir yetiştiricilik şekli olduğunu bildiren Isparta İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:

"Isparta'da geçen yıl 39 bin 944 ton domates, 16 bin 454 ton salatalık, 662 ton biber, 397 ton marul, 72 ton fasulye ve 31 ton patlıcan olmak üzere yaklaşık 57 bin 560 ton örtü altı sebze üretimi gerçekleştirildi.

Örtüaltı yetiştiriciliğinde çeşide bağlı olarak değişmekle beraber salatalığın dekara verimi 8 ile 10 tondur. Salatalık yüksek oranda su içermesi sebebiyle uzun süreli muhafazaya uygun değildir. Yetiştirme dönemine uygun olarak gün aşırı veya üç günde bir hasat yapılması tavsiye edilir.

Salatalığın ülkemizde her yörede üretimi yapılmakla birlikte üretimin yarısına yakını Akdeniz Bölgesinden gerçekleştirilmektedir. Özellikle seralarda turfanda olarak yetiştirilen salatalık, pazarda oldukça yüksek fiyat bulabilmektedir.

Ürün veriminiz bol kazancınız yüksek olsun."

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap