Vali Baruş: "Eğirdir Elmasından Yemeyen, Elma Yedim Demesin."

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Vali Baruş: "Eğirdir Elmasından Yemeyen, Elma Yedim Demesin."
Haberin Tarihi: 4.9.2023 12:28:16 - Okunma Sayısı:429 defa okundu.

Eğirdir 2. Elma Hasat Festivali'ne katılan Isparta Valisi Aydın Baruş, 2Tarımla birlikte Eğirdir’imizin turizmden de istediği payı almasını arzu ediyoruz." dedi.

Vali Baruş: "EĞİRDİR ELMASINDAN YEMEYEN, ELMA YEDİM DEMESİN."

Eğirdir 2. Elma Hasat Festivali'ne katılan Isparta Valisi Aydın Baruş, Festivalin Isparta’mıza hayırlara vesile olmasını temenni ederek şunları söyledi: "Hasat festivalleri çiftçinin en sevinçli anlardır. Çiftçimizin 1 yıl gözbebeği gibi baktığı tarlasına meyve ağaçlarına geçimini sağlayacak bir ürün elde etme çabasında, elde ettiği bu ürün 1 yıl onun geçimini temin etmekte, aynı zamanda il ekonomisine ülke ekonomisine, ilçe ekonomisine de önemli katkı sağlamaktadır. Hasat mevsimi ülkenin her köşesinde şenlikler şeklinde düzenlenir, bu da hem halkın vatandaşlarımızın iştiraki ile kültür ve sanat gösterileri ile zuhur etmektedir. Bu yıl ikincisi Eğirdir’imiz için güzel bir organizasyon oluyor. Eğirdir Kaymakamımıza ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Turizm açısından da bu etkinlik önemli.

       Tüm çiftçilerimize bereketli bir sezon diliyorum. Eğirdir Elmasının kalitesini, lezzetini tüm dünyaya tanıtsınlar. Eğirdir elması bugün dünyanın dört bir tarafında tanınan bir elma, hem lezzetiyle, hem kalitesiyle. Bugün Türkiye’nin ihraç ettiği iftihar ettiğimiz bir ürün. Buranın ikliminin de verdiği avantajlarla birlikte nefis bir tarım ürünü haline geliyor. Eğirdir elmasından yemeyen, elma yedim demesin.

       İnşallah kapalı siteme geçerek gölümüz için tasarruf sağlayacağız. Tarımla birlikte Eğirdir’imizin turizmden de istediği payı almasını arzu ediyoruz. Bu festivale katkısı olan Eğirdir Kaymakamlığımıza, Eğirdir Belediye Başkanlığımıza, Kültür ve Turizm Bakanlığımıza çok teşekkür ediyorum." dedi.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap