YELKENDE ZAFER KUPASI SAHİPLERİNİ BULDU

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,YELKENDE ZAFER KUPASI SAHİPLERİNİ BULDU
Haberin Tarihi: 28.8.2015 17:09:00 - Okunma Sayısı:1718 defa okundu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor Eğirdir İlçe Müdürlüğü tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen "Zafer Kupası"sona erdi.

YELKENDE ZAFER KUPASI SAHİPLERİNİ BULDU

               Gençlik Hizmetleri ve Spor Eğirdir İlçe Müdürlüğü tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen “Zafer Kupası” sona erdi.

               28 Ağustos 2015 Cuma günü (Bugün) Eğirdir Gölü’nde yapılan Yelken yarışlarına Yaz Spor Okulu Yelken kurslarına katılan sporcular katıldı.

Eğirdir Liman içinden başlayan yarışmaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hasan Gençer, Yelken İl temsilcisi Şeref Ağartan, Antrenör Ahmet Şahan yanı sıra yarışmacıların aileleri de yakından izledi. Aileler ayrı bir motorla göle açılarak yarışları sonuna kadar takip ettiler.

Yapılan yarışmalar sonucunda; Optimistte, Kızlarda Ada Dinç birinci olurken Ilgın Dinç’de ikinciliği kazandı. Erkeklerde ise Aybars Kaya birinci, Enes Gürel ikinci, Arif Aslantürk üçüncü, Utku Altınalan'da dördüncü oldu.

Kano yarışmalarında; Genç kızlarda Başak Türk birinci oldu. Genç Erkeklerde ise; Mehmet Korkmaz birinci, Rafel Manafov ikinci, Engin Özsena üçüncü, Basri Aşkın’da dördüncü olarak yarışmayı tamamladı.

Lazer’de; Uğurcan Çakır birinci, Alpcan Eken ikinci, Utku Mehmet Dikmen üçüncü, Mehmet Tığlı da dördüncü oldu.
 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hasan Gençer, Yarışmalarda dereceye giren yelkencileri kutlarken “Velilerimizden aldığımız destekle çalışmalarımızı daha da geliştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Yelken İl Temsilcisi ve antrenör Şeref Ağartan ise Yaz spor okulları çerçevesinde yelken kursuna katılan sporcularımızın 2 aylık çalışmalarının sonuçlarını burada gösterdiklerini ve çok başarılı bir yarış çıkardıklarını ifade etti. Ağartan ayrıca alt yapı eksikliklerinden bahsederek “Eğirdir’de su sporlarının yapılabileceği çok güzel bir gölümüz var. Bunu değerlendirmemiz gerekir. Ancak alt yapı sorunlarımız nedeniyle elimiz kolumuz bağlı kalıyor. Malzemelerimizi koyacağımız bir kayıkhanemiz bile yok. Yetkililerden destek bekliyoruz. Eksiklerimizi tamamladığımız zaman daha çok sporcuya hizmet verebiliriz” dedi.

Emel TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap