SER-TUR’da Sezon Açıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,SER-TUR’da Sezon Açıldı
Haberin Tarihi: 8.9.2023 14:42:37 - Okunma Sayısı:438 defa okundu.

TURAL: "Ser-Tur’la gurur duyuyoruz."

SER-TUR’DA SEZON AÇILDI

TURAL: "Ser-Tur’la gurur duyuyoruz."

Türkiye’nin örnek öğrenci taşıma kooperatifi Ser-Tur yeni eğitim öğretim yılı öncesi tüm hazırlıklarını tamamlayarak sezonu açtı. Esnaf Odaları Birlik Başkanı Tural ‘Ser-Tur’la gurur duyuyoruz” dedi

 Isparta'nın öğrenci taşıma hizmeti veren tek yetkili kuruluşu Ser-Tur, yeni eğitim öğretim yılı öncesi hazırlıklarını tamamlayarak sezonu açtı. Sezon açılışı öncesi Trafik Denetleme Şubesi, Jandarma Trafik Şube, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Belediye Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü görevlileri tarafından  servis şoförlerine servis taşımacılığında dikkat edilecek konular hakkında, eğitim verildi. Şoförlerin, özellikle öğrencilerin araçta güvenliği konusunda dikkat etmesi gereken konular anlatıldı.

Eğitim seminerinin ardından söz alan Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Amiri Sezgin Sezer, Isparta’da çok güzel, disiplinli bir taşıma sistemi olduğunu belirterek “Mümkün olduğu kadar çocuklarımızı elinden tutup karşı tarafa geçmesini sağlayalım. Öğrencilerin araçta emniyet kemeri takması konusunda uyaralım. Böylece çocuklarımız emniyet kemeri takma alışkanlığı da kazandırmış oluruz. Öğrencileri ceplerde indirmeye özen gösterelim. Öğrencileri indirdikten sonra bekleme yapmadan öğrenci veli araçlarına da imkan sağlayalım” dedi. Şoförler Odası Başkanı Mehmet Yücedağ da yeni eğitim öğretim yılının Ser-Tur için her yıl olduğu gibi başarılı bir yıl olacağına inandığını belirterek yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.    

KORSAN TAŞIMAYA PRİM VERMEYELİM      

Ser-Tur’un Türkiye’de örnek öğrenci taşıma hizmeti veren kooperatiflerden olduğunu ve Ser-Tur’la gurur duyduklarını belirten Isparta esnaf ve Sanatkarlar Odaları  Birliği Başkanı Ahmet Tural “Burada çalışmalar titizlikle yürütülüyor. Şoförlerimize sürekli eğitimler veriliyor. Araçlarımız Öğrenci Servis Taşıma yönetmeliğine göre her altı ayda bir denetlenmekte. Ayrıca kooperatifimiz Türkiye’de bir ilke imza atarak , şoförlerine zorunlu  Mesleki Yeterlilik Belgesi kazandıran  kooperatif oldu. Bu yılda çıtayı yükselteceklerine yürekten inanıyorum. Buradan Velilerimizi uyarmak istiyorum. Çocuğunuzu taşıyan servisin özelliklerine, şoförüne, rehberine iyi bakın. İstenmeyen olayların yaşanmaması için de korsan taşımacılığa sakın pirim vermeyin. O nedenle çocuklarımızı servis yönetmeliğinde tanımlanan şartlara uygun taşıma hizmeti veren servislere emanet edelim” dedi. 

SİZLERE GÜVENİMİZ TAM

Servis şoförleri ve rehberlere de uyarıda bulunan Başkan Tural “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı taşıyorsunuz. Onları kendi çocuklarınız gibi görün. Servis hizmeti verirken hal ve hareketlerimize, konuşmalarınıza, beden dilimize dikkat edeceğiz. Çünkü çocuk, şoför amcasından gördüğünü evde, okulda uygular. O nedenle araçta kapılar kapalı olacak, müzik açılmayacak. Sürüş halindeyken cep telefonuyla konuşulmayacak, çocuklarımızı araçtan indirip bindirirken, çantası eşyası kalmış mı bu konularda çok dikkatli olacağız. Eğitim çalışmalarımızı sıklıkla sürdüreceğiz. Hepiniz mesleğinizde tecrübelisiniz ama, değişen uygulamalar hakkında bilgi sahibi olmak için bu eğitimler önemli.  Sizlere güvenimiz tam. Hepinize kazasız belasız bir yıl dilerken, yeni eğitim öğretim yılının tüm öğrencilerimize, eğitim çalışanlarımıza ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Sezon açılışımıza katılan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından kazasız belasız bir sezon olması dileğiyle dua edildi. Kurban kesildi. Sezon açılış töreni ikram ve yemek duasıyla son buldu.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap