ASP Gençlik Spor Kulübü sporcuları halterde başarılı sonuçlar aldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ASP Gençlik Spor Kulübü sporcuları halterde başarılı sonuçlar aldı
Haberin Tarihi: 31.8.2015 09:12:00 - Okunma Sayısı:1613 defa okundu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 81 ilde 81 spor kulübü hedefiyle çıktığı yolda ASP Gençlik Spor Kulübü adıyla 81 ilde yapılanmasına devam ediyor.

ASP Gençlik Spor Kulübü sporcuları halterde başarılı sonuçlar aldı

 

            Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 81 ilde 81 spor kulübü hedefiyle çıktığı yolda ASP Gençlik Spor Kulübü adıyla 81 ilde yapılanmasına devam ediyor.

            19-23 Ağustos tarihleri arasında Eğirdir’de yapılan 23 Yaş altı Türkiye Gençler Halter Şampiyonası sona erdi. Şampiyonaya 36 ilden 248 erkek ve 101 bayan olmak üzere toplam 349 sporcu katıldı. ASP Adına yarışmalara katılan  Erkeklerde 56 kiloda  Muammer Şahin koparmada 105, silkmede 123, toplamda228 kg kaldırarak Türkiye Şampiyonu olurken,  62 kiloda Erkelerde Ankara'dan Emre Malakçı koparmada 112, Silkmede 136, toplamda ise 248 kg ile Türkiye Şampiyonu oldu.  Erkekler 69 kiloda Ankara'dan Gökhan Özenoğlu koparmada 118 Silkmede 138 toplamda ise283 kg ile Türkiye Şampiyonu oldular.

            +105 kiloda Ankara ASP Gençlik Spor Kulübü adına yarışan Mahsun Güneş koparmada 93 kg, silkmede 115 kiloda toplamda208 kg kaldırarak Türkiye 3’üncüsü oldu.

            Bayanlarda ise 48 kiloda Ankara'dan Gamze Karakol koparmada 65 silkmede 80 toplamda ise 145 kilo ile Türkiye Gençler Şampiyonu olurken, Düzce'den Buse İlhan koparmada 53 silkmede 63 toplamda ise 116 kilo ile ikinci, Gaziantep'ten Duygu Alıcı koparmada 51, silkmede 65 toplamda 116 kilo ile üçüncü oldu.

            ASP Gençlik Spor Kulüpleri Genel Koordinatörü Özcan Gül, “Çocuk, genç, yaşlı ve engellilerimizle zengin ve büyük bir aileye sahibiz. Yeni kulüp yapılanmasıyla amacımız; bu büyük ailenin tüm bireylerini sporla buluşturmak, rehabilitasyon süreçlerine destek olmak ve tabi ki Ülke ve dünya sporuna başarılı sporcular kazandırmaktır. Gençlik Spor Bakanlığı ve Federasyonlarla işbirliği içinde çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle Halter Federasyonu ile yaptığımız protokol ve proje ile tüm illerimizde halter branşını aktif hale getirerek halter sporunun yaygınlaşmasına katkı sağlıyoruz. Çocuk ve gençlerimizin halter sporuna yoğun ilgisi var ve bunun da meyvelerini toplamaya başladık” dedi.

            Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Gençlik Spor Kulüpleri Genel Koordinatörü Özcan Gül,  Beden Eğitimi Öğretmeni kökenli bir idareci olduğunu, mesleği gereği uyguladığı eğitim programı içerisinde çocukların fiziksel ve psikolojik gelişimlerini de yakından takip etme fırsatı bulduğunu ifade etti. Gül, Bu sayede edindiği tecrübelerle çocukların psikomotor özelliklerini de göz önünde bulundurarak, gelecekteki mesleki kariyer edinme avantajının yanında, devletine faydalı iyi bir birey olma anlamında da SPOR’un hayatımızdaki önemli unsurlardan biri olduğunu dile getirdi. Isparta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün bu anlamdaki çalışmalarını çok beğendiğini söyleyen Gül, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüyle birlikte geleceğimiz olan özel çocuklarımızla iyi çalışmalar yapacakları görüşünde olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap