Ahilik Haftası Kutlama Mesajı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Ahilik Haftası Kutlama Mesajı
Haberin Tarihi: 19.9.2023 14:54:46 - Okunma Sayısı:489 defa okundu.

Eğirdir Esnaf Odası Başkanı Murat Yalkın'ın Ahilik Haftası Kutlama Mesajı

Eğirdir Esnaf Odası Başkanı Murat Yalkın'ın

AHİLİK HAFTASI KUTLAMA MESAJI

   Eğirdir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Murat Yalkın, Ahilik Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda;  Ahilik kültürünün Ticarî ve sosyal hayatta Güzel Ahlâk çerçevesinde  birlik ve beraberlik ruhu ile yardımlaşma ve dayanışmanın  Esnaf ve Sanatkârları samimî Kardeşliğe götüren önemli bir yol olarak kabul ettiklerini belirtti. Yalkın mesajında şu ifadelere yer verdi:

"AHİLİK ,  GÜZEL AHLÂK                                          

                Ticarî ve sosyal hayatta GÜZEL AHLÂK çerçevesinde  birlik ve beraberlik ruhu ile yardımlaşma ve dayanışmanın  Esnaf ve Sanatkârlarımızı samimî KARDEŞLİĞE götüren önemli bir yol olarak kabûl ettiğimiz AHİLİK, Türk İslâm Tarihinin unutulmazıdır.

                Günümüz için sadece geçmişle övünmek  değil; hırsızlık, dolandırıcılık, rüşvet, adam kayırma gibi yolsuzluklarla mücadelede temiz toplumun oluşmasında ve kaliteli üretimin sağlanmasında AHİLİK İLKELERİNE şiddetle ihtiyaç olduğu kanaatindeyim.

                Bütün Esnaf ve Sanatkârlarımızın, Kıymetli Hemşehrilerimizin AHİLİK HAFTASI'nı yürekten kutluyor, öncelikle sağlıklı olmalarını diliyorum.

                Esnaf ve Sanatkârlarımızın sıkıntılarının kısa zamanda giderilmesini, toplumda daha saygınlıklarının artmasını, ekonomik durumlarının daha iyi olmasını cân-ı gönülden arzu ediyorum.

                Bu duygular içerisinde;

                "Hak ile sabır dileyip bize gelen bizdendir, akıl ve ahlâk ile çalışıp bizi geçen bizdendir " diyen 13. yüzyıl Türk İslâm Tarihinin önemli şahsiyetlerinden biri olan Ahi Evran-ı Veliyi, ayrıca ebediyete irtihal eden Esnaf ve Sanatkârlarımızı rahmet ve minnetle yâd ediyorum."

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap