30 Ağustos Zafer Bayramı, Eğirdir'de Törenlerle Kutlandı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,30 Ağustos Zafer Bayramı,  Eğirdir'de Törenlerle Kutlandı
Haberin Tarihi: 31.8.2015 16:43:00 - Okunma Sayısı:2122 defa okundu.

Anadolu'da Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verilen Kurtuluş Savaşı'nın sonucunu belirleyen Dumlupınar Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nde elde edilen zaferin 93. yıldönümü ilçemizde de muhteşem törenle kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı,  Eğirdir’de Törenlerle Kutlandı

Mehteran, Bisikletli ve Atlı Gruplar Bayrama Renk Kattılar…

           

Anadolu’da Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verilen Kurtuluş Savaşı'nın sonucunu belirleyen Dumlupınar Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nde elde edilen zaferin 93. yıldönümü ilçemizde de muhteşem törenle kutlandı.

            Kutlama töreni, 30 Ağustos 2015 Pazar günü saat 09.00’da Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Eğirdir Belediye Başkanlığının Atatürk Anıtına çelenklerini sunmasıyla başladı.

            Yüce Atatürk ve Aziz Şehitlerimiz için saygı duruşunu müteakip İstiklal Marşımız söylenerek Bayraklar göndere çekildi.   

            Anıt Park’taki çelenk sunma töreninden sonra Kaymakam Abdullah Akdaş, Garnizon Komutanı  Tümg. Metin Akkaya ve Belediye Başkanı Ömer Şengöl Hükümet Binasında tebrikleri kabul ettiler.                      

            Saat 10:00’dan itibaren ise Tören birliklerinin bayram yerinde yerlerini almaları ile kutlamalar Hükümet Meydanı’nda devam etti.

            Kaymakam Akdaş, Garnizon Komutanı Tümg. Akkaya ve Belediye Başkanı Şengöl, tören birliklerinin ve halkın bayramını kutladılar. Daha sonra İstiklal Marşımız söylenildi.

            Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığından Üstğ. Bilgehan Yavuz yaptı.                                       

            Çarpıcı konuşmasıyla dikkatleri çeken Yavuz : “...Millet artık uyanmıştır. Savaşmaya hazırdır. Ne için öleceğinin de bilincindedir…” dedi.

            Binbaşı Bilgehan Yavuz’un konuşmalarından sonra kürsüye gelen Eğirdir’li hemşehrimiz Milli Hatip ve emekli Tarih Öğretmeni İbrahim Sarıdaş’da bir konuşma yaparak meydanı adeta coşturdu.

            Milli Hatip İbrahim Sarıdaş’ın konuşmalarının ardından Eğirdir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen “30 Ağustos Zafer Kupası” yelken yarışlarında dereceye giren sporcuların ödül töreni yapıldı.

            30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde Eğirdir Belediyesinin organizasyonlarıyla Isparta Erenler Mehteran Takımı Eğirdir Kale önü Meydanında konser verdi.

            Program; Askeri birliklerin, araçların, Bisikletli ve Atlı grupların geçit töreni ile sona erdi.

            Bu mutlu günde, zaferi bize yaşatan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile kahraman Türk Ordusu’na şükran ve minnetlerimizi sunarken, ulusumuzun  Zafer Bayramını kutluyoruz.

Haber: Emel TURAN KARTAL / Eğirdir Akın Gazetesi

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap