DİKMEN’ İN GÖZÜYLE TARHAN’IN KALEMİNDEN “EĞİRDİR GÖLÜ KURUMASIN!!!” (Bölüm:2)

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,DİKMEN’ İN GÖZÜYLE TARHAN’IN KALEMİNDEN  “EĞİRDİR GÖLÜ KURUMASIN!!!” (Bölüm:2)
Haberin Tarihi: 6.10.2023 17:38:22 - Okunma Sayısı:970 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı...

DİKMEN’İN GÖZÜYLE TARHAN’IN KALEMİNDEN  “EĞİRDİR GÖLÜ KURUMASIN!!!”

                            Zeki TARHANAKIN / ÖZEL

                          BÖLÜM : 2

         “12.08.2009  tarih ve27323 sayılı Resmi Gazete’ de; “Doğal hayatın  devamlılığı (EKOSİSTEM SU İHTİYACI ) için, TENNANT MONTANA yöntemine göre, son 10 yıllık doğal akımların %10’ unun Ekolojik su ihtiyacı için, MANSABA bırakılması gerektiği ifade edilmiştir. Bu nedenle; GÖLDEN HİÇ SULAMA YAPILMADAN belirlenen ( 264 milyon m3 / yıl ) ortalama miktarın %10’ u olan ( 26 milyon m3 / yıl ) suyun Kovada Kanalı’na bırakılarak, KOVADA GÖLÜ’ ne verilmesi gerekmektedir.”

                                                        ***

          “Ayrıca bırakılacak su, Eğirdir ilçe merkezinin PİSSU ARITMA TESİSİ, Kovada – Boğazova Kanalı yanında olduğu ve arıtılan suyu Kanala verdiği için, herhangi bir rıza halinde ortaya çıkacak problemin çözümünde de yararlı olacaktır. Antalya Havzası KURAKLIK YÖNETİM PLANI’ nda (2018), aşağıdaki ifadeler yer almıştır.

  • Eğirdir Gölü Ekim 2017 ortalama su seviyesi ( 916,83 metre )
  • Kovada Gölü Ekim 2017 ortalama su seviyesi ( 904,66 metre )

Farklı sektörlerin artan su ihtiyaçları nedeniyle, her iki Gölün su seviyesinin korunmasına yönelik çalışmaların yapılması ve  desteklenmesi gerekir… Bu ise; kaçınılmaz bir zorunluluktur.

EĞİRDİR VE KOVADA GÖLLERİ KURUMASIN!!!

 DEVAM EDECEK…

       

 

             

              

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap