EĞİRDİR’DE MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI…

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR’DE MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI…
Haberin Tarihi: 19.10.2023 12:34:02 - Okunma Sayısı:864 defa okundu.

Törene; Eğirdir’in 24 Mahallesi’nden 9 Muhtarın, 29 Köy Muhtarından da 15 Muhtarın katılması dikkatlerden kaçmadı.

EĞİRDİR’DE MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI…

         19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Eğirdir’de de  tören düzenlendi.

         Törene; Eğirdir’in 24 Mahallesi’nden 9 Muhtarın, 29 Köy Muhtarından da 15 Muhtarın katılması dikkatlerden kaçmadı.

         19 Ekim 2015 tarihli ve 29507 sayılı resmi gazetede yayımlanan Başbakanlık genelgesi ile muhtarlar günü olarak ilan edilen 19 Ekim Muhtarlar Günü Eğirdir’de de kutlandı.

         Çınaraltı Meydanı’nda gerçekleştirilen tören, çelenk sunma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

         Eğirdir Mahalle Muhtarları adına Yeşilada Mahallesi Muhtarı Şükriye Kılınç, Cami Mahallesi Muhtarı Tarkan Sakçalı, Köy Muhtarları adına Serpil Köyü Muhtarı Yaşar Demirbaş ve Beydere köyü Muhtarı Ali Dalfidan Atatürk Anıtına çelenk sundu.

         Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Bağıllı Köyü Muhtarı Fevzi Özdamar yaptı.

         Vatandaşlara hizmet götürme noktasında muhtarların zincirin en önemli halkası olduğunu, konuşmalarında ifade eden  Muhtar Özdamar şunları söyledi.

         “Geçmişi 1829 yılına dayanan muhtarlık kurumu ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini oluşturmaktadır. Muhtarlarımız ve muhtarlık kurumunun ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu kurumunun tarihsel bağlarını koruyarak geleceğe ilişkin vizyonun belirlenmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi amacıyla 19 Ekim 2015 Tarihinde 19 Ekim muhtarlar günü olarak belirlenmesi uygun görülmüştür.

         Muhtar, mahalle sakinlerinin gönüllü katılımıyla ortak ihtiyaçları belirlemek, yaşam kalitesini yükseltmek, kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilişkilerini yürütmek, görüş bildirmek ve kanunla verilen diğer görevleri yapmakla yükümlüdür. Muhtarlık, fedakarlık ve sevgi gerektiren zor bir görevdir ve muhtarlarımız bu zorlu görevi büyük bir özveri ile yerine getirmektedirler. Yerel yönetimlerin en alt birimi olması sebebiyle halkımıza çok yakın olup, onların sosyal hayatına birebir tanıklık etmektedirler. Elektrik, su, kanalizasyon, gibi, alt yapı çalışmalarından düğün ve cenazeye kadar çok geniş bir yelpazede vatandaşın taleplerinin birinci derecede karşılanması, bulunduğu mahalle veya köyde tüm kurumları temsil ettikleri ve devlet ile vatandaş arasındaki köprüyü oluşturdukları hiçbir zaman unutulmamalıdır. Muhtarlarımız vatandaşlarımızın ailesinden biri gibidir. Vatandaş, sorununu doğrudan muhattabı olan muhtara iletebilme imkanına sahiptir. Muhtarların mahallelerin ve köylerin sorunlarını çözüme kavuşturmakta önemli bir çözüm ortağı olduğu mahallesi ve köyünün gelişimi ve değişimi hususunda emeğini esirgemeyen gerek milleti, gerekse devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüttükleri kuşkusuzdur.

         Vatandaşlara hizmet götürme noktasında muhtarlarımız zincirin en önemli halkasıdır. seçilerek göreve gelen muhtarlarımız, demokrasinin çekirdeği denilebilecek bir özelliğe sahiptirler. Bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında, önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Milletimizin tercihine, teveccühüne, itimatina, mazhar olmak, gerçekten rütbelerin en büyüğüdür. Demokrasimizin vazgeçilmez mihenk taşı olan muhtarlarımız halkımızın tercihi ve seçimiyle işbaşına gelmiş, son derece önemli makamda bulunmaktadırlar. Yorucu, meşakkatli, özverili, fedakarlık isteyen bir iş yaptığımızın farkındayız ancak insanların bize olan sevgisi, saygısı, mutlulukları ve gülümsemesi bizi keyifli yapıyor.

         Tüm muhtar arkadaşlara teşekkür eder, bu yıl dokuzuncu kez kutlanan muhtarlar gününü tebrik eder, saygı ve selamlarımı sunarım” dedi.

EMEL TURAN KARTAL

 

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap