Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik’ten Su Ürünleri Avcılarına Yerinde Ziyaret

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik’ten Su Ürünleri Avcılarına Yerinde Ziyaret
Haberin Tarihi: 25.10.2023 16:22:43 - Okunma Sayısı:877 defa okundu.

Kaymakam Çelik, sürdürülebilir avcılığın devamı için tüm avcılarımızın kurallara riayet etmelerinin önemini vurguladı.

EĞİRDİR KAYMAKAMI ADEM ÇELİK’TEN

SU ÜRÜNLERİ AVCILARINA YERİNDE ZİYARET

 

Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Eğirdir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Ekipleri ve İlçe Müdürü Ufuk Akçimen eşliğinde 25 Ekim 2023 Çarşamba günü Eğirdir Gölü’nde su ürünleri denetimleri gerçekleştirdi. Mevcut denetimde Tarım ve Orman İlçe Müdürü Ufuk Akçimen tarafından Kaymakam Çelik'e, Eğirdir Gölü’nde İlçe Müdürlüğünce yapılan su ürünleri kontrol faaliyetleri hakkında bilgiler verildi. Akçimen, ayrıca ilçemiz sınırları dahilinde olan avlak sahaları, ruhsatlı tekne ve avcı sayıları, kooperatif sayıları, avlanan su ürünleri ve avlak sahalarına göre avlanma miktarları hakkında İlçemizin balıkçılık potansiyeli konularında da Kaymakam Adem Çelik'i bilgilendirdi.

Daha sonra bizzat gölde aktif olarak avlanan balıkçılar ile biraraya gelen Kaymakam Çelik, gölün mevcut durumu, kerevit avcılığı, kerevitlerde görülen hastalık durumu, kerevitin pazarlanması, kerevit avcılığında kullanılan av araçları ve avcılıkta karşılaşılan sorunlar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

2023 yılında Eğirdir Gölünde ilçemize bağlı avlak sahalarında şu ana kadar avlanan kerevit miktarının bir önceki yıla nazaran iki kat artmış olmasının sevindirici bir durum olduğunu belirten Kaymakam Çelik, sürdürülebilir avcılığın devamı için tüm avcılarımızın kurallara riayet etmelerinin önemini vurguladı.

Son olarak merkez su ürünleri kooperatif kerevit alım yerini ziyaret eden Kaymakam Çelik, avcıların sorunlarını dinledi ve gerekli çözüm yolları üzerinde çalışmalar yapılması için İlçe Müdürü Ufuk Akçimen’e talimat verdi.

- Eğirdir Kaymakamlığı

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap