“AİLEN İÇİN UYANIK OL EĞİRDİR”

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,“AİLEN İÇİN UYANIK OL EĞİRDİR”
Haberin Tarihi: 7.11.2023 15:21:55 - Okunma Sayısı:698 defa okundu.

 Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Eğirdir Meslek Yüksek Okulu (MYO) öncülüğünde Eğirdir’de Bağımlılıklarla Mücadele’de Farkındalık Yürüyüşü düzenlendi.

BAĞIMLILIKLARLA MÜCADELE’DE FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ

“AİLEN İÇİN UYANIK OL EĞİRDİR”

       Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Eğirdir Meslek Yüksek Okulu (MYO) öncülüğünde Eğirdir’de Bağımlılıklarla Mücadele’de Farkındalık Yürüyüşü düzenlendi.

       Farkındalık yürüyüşü 7 Kasım Salı günü saat 14.00’de Eğirdir Babasultan mevkiinde başlayarak hükümet konağı önünde sona erdi.

       Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Eğirdir Meslek Yüksek Okulu (MYO),  koordinesinde düzenlenen yürüyüşe; Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Belediye Başkanı Veli Gök, Daire müdürleri, Eğirdir İlçe Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, Aile ve Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü yetkilileri, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, STK temsilcileri, Eğirdir huzurevi sakinleri üniversite ve lise öğrencileri katıldı.

       Öğrenciler ‘Bağımlılıklarla Mücadele’de farkındalık oluşturabilmek için Uyanık Ol Eğirdir’, Ailen için farkında ol Eğirdir, Şiddetin her türlüsüne hayır” gibi sloganlar atarak bağımlılıkla mücadele konusunda Eğirdir sokaklarını inlettiler.

       Eğirdir Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürü Mustafa Gök, Hükümet konağı önünde “BAĞIMLILIKLARLA MÜCADELE” konusunda  bir açıklama yaptı.

       “Bağımlılıklarla Mücadele, ne sadece devletin ne de sadece eğitimcilerin görevidir. En büyük sorumluluk ailenindir” diyen Eğirdir MYO Müdürü Mustafa Gök, konuşmalarında şu ifadelere yer verdi:

       “Bağımlılıklarla Mücadele sadece ülkemizin değil dünyanın da en önemli sorunlarından bir tanesidir.

       Bir davranış bozukluğu ya da engellenemeyen dürtü olarak ortaya çıkan bağımlılık, bireyin kullandığı herhangi bir nesnenin yediği içtiği herhangi bir yiyeceğin ya da içeceğin veya yapmış olduğu herhangi bir davranışın kendisine zararı olduğunu bilmesine rağmen, o nesneyi kullanmaya devam etmesine, o yiyeceği ve içeceği yiyip içmeye devam etmesine ya da o davranışı yapmaya devam etmesine bağımlılık diyoruz.

       Başlangıçta haz veren veya mutluluk hissi uyandıran maddeler ve davranışlar zamanla kontrol edilemeyecek bir hal alıyor ve bağımlılığa dönüşüyor.

       Bağımlılıklarla mücadele etmenin en kolay, en ucuz ve en masrafsız yolu hiç başlamamaktır, düşüncesinden hareketle, bizim bağımlılıklarla mücadelede temel hedefimiz farkındalık oluşturabilmektir. Bu sebeple Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Bağımlılıklarla Mücadele Koordinatörlüğü koordinasyonunda paydaş kurumlarla birlikte, bugün Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek aynı gün aynı saatte eş güdümlü olarak il merkezinde ve 12 ilçemizin tamamımda FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜnü gerçekleştirdik. Bu sayede çocuklarımızı, gençlerimizi ve ebeveynlerimizi bilinçlendirerek farkındalıklarımızı artırmaya çalışıyoruz. Özellikle madde bağımlılığı çukuruna sürüklenmiş evlatlarımızın feryatlarınıgöz önünde bulundurarak, bir tek evladımızı bile yasaklı madde satıcılarının elinde bırakmak, onların ağına düşmesine izin vermek istemiyoruz. Karanlığa giden yolların aydınlanmasını sağlayarak karanlığın yok olmasını istiyoruz.

       Bağımlılıklarla Mücadele, ne sadece devletin ne de sadece eğitimcilerin görevidir. En büyük sorumluluk ailenindir. Unutmayalım ki! En güçlümüz dahi  hepimiz kadar güçlü olamaz. Güçlerimizi birleştirirsek en güçlümüzden daha güçlü oluruz. Buradan bu mücadelenin en büyük yapı taşlarından biri olan, anne ve babalara da seslenmek istiyoruz.

       Sevgili ebeveynler! Ne olur evlatlarımızı karanlıkta bırakmayalım. Lütfen çocuklarımızla itina ile ilgilenelim. Onları sadece sevmekle kalmayalım.Onlara sevdiğimizi söyleyelim ve davranışlarımızla bunu gösterelim. Unutmayalım ki ebeveynlerin söz ve davranışları çocukların zihinlerine yazılmaz, kazınır. Kendimizi güzel hasletlerle donatırsak çocuklarımız bunların en büyük şahitleri olacaklardır. Çocuklarımızın sadece akademik başarılarına odaklanmayalım. Sağlam karakterli nesiller yetiştirmeye çalışalım. Çünkü karakterli olmak başarılı olmaktan çok daha değerlidir.

       Sevgili ebeveynler! Amaç çocuklarımız dışarıdayken onlarla iletişim kurmaksa,lütfen ortaöğrenim çağındaki çocuklarımıza akıllı telefon değil, telefon alalım. Dijital oyun bağımlılığı ve siber zorbalık çocuklarımızı bekleyen en büyük tehlikedir.Özellikle ergenlik döneminde, çocuklarımızla kuracağımız iletişim ve davranış türlerine dikkat etmemiz, çocuklarımızın bu tür yanlışlıkların içerisine düşmemeleri noktasında önemlidir. Çünkü bizim anne baba olarak teknoloji ve sosyal medya ile yakınlığımız çocuklarımıza örnek teşkil etmektedir.

       Bağımlılıklarla Mücadele konusunda bizlerden desteklerini esirgemeyen ve her zaman yanımızda hissettiğimiz başta Kaymakamımız Sayın Adem ÇELİK beye, Belediye Başkanımız Veli GÖK’e, Rektörlerimize, özellikle ISUBÜ Rektörümüz Sayın Prof. Dr.Yılmaz ÇATAL’a, İlçe Daire Müdürlerimize, Eğitim Camiasının Değerli Üyelerine, Muhtarlarımıza, STK’lara, Halkımıza ve Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize ayrıca sesimizin geniş kitlelere ulaşmasını sağlayan basınımızın güzide temsilcilerine çok teşekkür ediyoruz.

       Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygıyla selamlıyoruz. Son olarak diyoruz ki,

BAĞIMLILIKLARLA MÜCADELE’DE FARKINDA OLMAK İÇİN,

UYANIK OL EĞİRDİR”

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap