Vali Baruş, Eğirdir Gölü’ne “Neşter Vurarak” Radikal Çözüme Ulaşmayı Düşünüyor!!!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Vali Baruş, Eğirdir Gölü’ne “Neşter Vurarak” Radikal Çözüme Ulaşmayı Düşünüyor!!!
Haberin Tarihi: 12.11.2023 14:28:31 - Okunma Sayısı:944 defa okundu.

Zeki TARHAN yazdı...

VALİ BARUŞ, EĞİRDİR GÖLÜ’NE “NEŞTER VURARAK”

RADİKAL ÇÖZÜME ULAŞMAYI DÜŞÜNÜYOR!!!

                                                                                       Zeki TARHAN – ANKARA

        Eğirdir Gölü üzerine bugüne dek, çok şey söylendi / çok şey yazıldı – çizildi / farklı zaman ve zeminlerde çok çalıştaylar / çok sempozyumlar yapıldı. Yine farklı platformlarda konferanslar / Açıkoturumlar / Paneller düzenlendi… Tabii bu etkinlikler; Üniversitemiz, Isparta valiliğimiz, SAREM ve MAREM  ile ISVAK paydaşlığında gerçekleştirilirken, sonunda sonuç bildirgeleri (=Manifesto) yayınlanarak kamuoyu ile de paylaşılmıştı.

       Peki, “netice n’oldu?” diyeceksiniz doğal olarak. Eğirdir Gölünden yararlanıp, gölden bir şeyler alan sosyal kesimler, Göle hiçbir şey vermiyordu. Gölümüz; ötrofikasyon sürecini tamamlamış, yok olma sürecine girmiş, göl hacmi yarı yarıya azalmış, buna paralel olarak göl ekosistemi kara ekosistemine dönüşmüştü. Ve toplumdan “tık” yoktu.

                                                          ***

         Yakın zamanda, Isparta Belediye Başkanlığı, Ankara’da yaşayan Isparta’lı ailelere ISVAK organizasyonuyla, HELVA- GABUNE etkinliği düzenlemişti. Bu etkinliğe, Isparta valimiz sayın Aydın BARUŞ eşiyle birlikte teşrif etmişlerdi.

        …Ve TARHAN, bu etkinlikte sayın valimize; yakın zamanda yerel medyada yayınlanan ve kendisine hitaben yazdığı Eğirdir Gölüyle ilgili AÇIK MEKTUP ile 32 maddelik MANİFESTO’ yu bizzat elden takdim etmişti.

                                                         ***

      Dün sayın valimiz, Isparta’dan saat 17.00’de bu satırların yazarı TARHAN’ı aramış ve Göl üzerine konuşmuşlardı… Konuşma talebimi valilik özel kalemine bildirmiş ve randevu talebimi iletmiştim. Çok olumlu ve güzel bir konuşma gerçekleştirmiştik. Geçtiğimiz günlerde “Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi Komisyonu” toplantısında EĞİRDİR GÖLÜ’ yle ilgili alınan “TASLAK KARAR”ın bir umut ışığı yaktığını dile getirdim ve bunun için de kendilerine teşekkür ettim.

                                                        ***

      Sayın valimiz, yukarıda dile getirdiğim hususları dinledikten sonra; “Bir – iki gün yoğun mesai içerisinde olduklarını” ve; bugün sizi arama fırsatı oldu diyordu. Ve çok önemli bulduğumuz, umut ışığı yaktığı bir söylemde bulunuyordu; “…Gölümüzü kurtarma çabasındayız…Çok yönlü, farklı seslerin çıktığı, Gölün bütün yönleriyle tartışıldığı, köktenci bir çözüm arayışında geçeceğini düşündüğümüz büyük bir ÇALIŞTAY hazırlığındayız.”

                                                       ***

        Hani derler ya; “Bıçak kemiğe dayandı” diye. Sayın valimizi RADİKAL ÇÖZÜM arayışında olduğunu gördüm ve buna çok sevindim. Bundan böyle YA ELMA, YA GÖL!!! Diyecek bir yola girmek zorundayız. Gölü kurtarmanın başka çaresi de ne yazık ki yok!!!

        Haydi Fıstığı çevreleyen 81 yerleşim birimi insanları: Titre ve Kendine Dön!!!

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap