Eğirdir Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı İhtiyaç Sahiplerinin Yanında...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı İhtiyaç Sahiplerinin Yanında...
Haberin Tarihi: 13.11.2023 17:27:33 - Okunma Sayısı:498 defa okundu.

Eğirdir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çalışmaları Eğirdir Belediyesi meclis toplantısında anlatıldı.

EĞİRDİR SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI

İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN YANINDA...

            Eğirdir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çalışmaları 10.11.2023  tarihinde yapılan Eğirdir Belediyesi meclis toplantısında anlatıldı. Eğirdir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın yapmış olduğu iş ve işlemlerle ilgili bilgi veren Vakıf Müdürü Nurgül TÜRKER merkezi yardım türleri  (Yaşlılık Aylığı, Engelli Aylığı, Engelli Yakın Aylığı, Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Yardım Programı, Muhtaç Asker Ailesi Yardımı Şartlı Eğitim, Sağlık Ve Gebelik Yardımı, Elektrik Tüketim Desteği Yabancılara Yönelik Sosyal uyum Yardımı, Öksüz Yetim Aylığı Yardımı, Kronik Hastalıklar Yardımı, Türkiye aile destek yardımı)  ile ilgili bilgi vererek 2023 yılı içerisinde 1957 kişiye 25.381.018,40 TL lik yardım yapıldığını ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın öz kaynaklarından yapılan (aile yardımı, sağlık yardımı, sağlık yardımı, gıda yardımı, yakacak yardımı, eğitim yardım türleri, ev bakım onarım yardımı türleri, işe başlama ve işe yönlendirme yardımı türleri ve afet durumunda yapılan yardım türleri) ayni ve nakdi yardımların toplamı 2602 kişiye 3.140.898,48 TL yardım yapıldığından bahsetti. Genel sağlık sigortası kapsamında 49 kişiye G0 ücretsiz 6 kişiye de G1 ücretli olarak gelir testi işlemleri yapılarak sağlıktan faydalanmaları sağlanmıştır. Projeler hakkında da bilgi veren Vakıf Müdürü Nurgül TÜRKER Türkiye’de ulusal düzeyde başlatılan Vefa (Yaşlı evde Bakım ) projesi kapsamında merkez ,köy ve kasabada uygulanan proje dahilinde  ( engelli , yaşlı ve bakıma muhtaç ) 80 hanenin faydalandığını proje yararlanıcılarının ayda 2 kez ev temizli ve kişisel bakımlarının yapıldığından bahsetti. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının yürütmüş olduğu  Ulasal hane ziyaretleri kapsamında  kamu kurum ve kuruluşlarının katılımıyla 18.07.2022-31.10.2023 tarihleri arasında 1750  hane ziyaret edilmiş ayni ve nakdi taleplerde bulunan 326 aileye 163.000.00 TL maddi yardım yapılmıştır.

            06.02.2023 tarihinde merkez üstü Kahraman Maraş ilinde ve çevre illerini etkileyen depremden dolayı Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma vakfı  başkanlığı ve Belediye Başkanlığının ortaklaşa kurmuş oldukları deprem koordinasyon merkezi tarafından bölgeye 39 kamyon malzeme gönderildiği İlçemiz 894 depremzedeye ev sahipliği yapmıştır. Hayırseverler tarafından verilen 17 ev oturulabilecek şekilde düzenlenerek depremzedelerimize tahsis edilmiştir. Bölgeden gelen vatandaşlarımızın ihtiyaçları için sosyal market oluşturulmuş ve bununla ilgili ayni bağışlar alınması ve marketin devamlılığın sağlamak için sistemli bir şekilde çalışmalar yapılmış ve depremzedelerimizin ihtiyaçları sosyal marketten karşılanmış olup halen ilçemizde yaşayan ihtiyaç sahibi depremzede vatandaşlarımızın eksikleri giderilmektedir. Bu kapsamda sosyal market ihtiyaçları için 591.452,00 Tl hayırsever vatandaşlarımız tarafından maddi destek yapılmıştır. İlçemizde şu an kalan 21 hane ( 84 kişi ) depremzede aile bulunmaktadır. Vakfımız depremzede ve öksüz yetim çocuklarımıza 3 günlük Çanakkale gezisi düzenlenmiştir.

            Son olarak hayır sever vatandaşlar ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar arasında toplumsal yardımlaşma ve dayanışma örnekleri olarak iftar yemeği, engelli vatandaşlarımıza akülü tekerlekli sandalye, sünnet düğünü, merkezde kurulan giyim mağazası ve gezici giyim mağazası kurularak (vakıf çalışanları, Vakıf Mütevelli heyet üyeleri,belediye personeli ,anneler derneği ve gönüllülerimiz) ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılması sağlandı.

- Haber Merkezi

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap