ISPARTA VALİSİ AYDIN BARUŞ’UN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ISPARTA VALİSİ AYDIN BARUŞ’UN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMA MESAJI
Haberin Tarihi: 23.11.2023 17:30:01 - Okunma Sayısı:338 defa okundu.

ISPARTA VALİSİ AYDIN BARUŞ’UN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

ISPARTA VALİSİ AYDIN BARUŞ’UN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

Eğitim ülkelerin bugününü ve geleceğini şekillendiren, medeniyetler yarışı mücadelesinde milletlerin yerini belirleyen temel etmenlerden biridir. Çünkü eğitimin ana konusu insandır. Bu nedenle, insan kaynağını çağın gereklerine uygun olarak yetiştirmek tarih boyunca milletlerin en önemli önceliklerinden biri olagelmiştir.

Bilmeyene öğretmeyi ilke edinen ve gücünü insan sevgisinden alan öğretmenlik, dünyanın en kutsal ve en saygın mesleklerinden biridir. Öğretmenler milletlerin bağımsız ve onurlu bir şekilde yaşamasında, ülkelerin kalkınma yarışındaki seviyesinin belirlenmesinde hayati rol alan aktörlerdir. Başöğretmen Atatürk’ün “Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder.” sözü bu önemi açıkça ifade etmektedir.

Öğretmenler, ilim ve irfanı, bilgi ve teknolojiyi genç beyinlere işleyen, onları geleceğe hazırlayan, görevini icra ederken her türlü fedakârlığı tereddütsüz gösteren toplum mimarlarıdır. Bu nedenle, insanı bilgi ve irfanla donatan öğretmenler her zaman toplumları ayakta tutan kişiler olmuştur.

Öğretmenler, sadece öğrettikleri bilgilerle yeni nesillerin geleceğini şekillerinden mimarlar değildir. Öğretmenler, aynı zamanda çocuklarımızın ve gençlerimizin iyiliği, doğruluğu, güzel olanı anlayıp tatbik etmeleri, kötülükten, yanlıştan, zararlı olandan uzak durmak gibi erdemlere sahip olmalarını sağlayan rol modeller olarak insanlığa hizmet eden kişilerdir.

Kurtuluş Savaşı'nın nihayete ermesinin ardından kendisine sorulan "İşte memleketi kurtardınız, şimdi ne yapmak istersiniz?" sorusuna Atatürk: "Maarif vekili olarak millî irfanı yükseltmeye çalışmak, en büyük emelimdir" diye cevap vermiş ve bu kutsal mesleğin önemini tarihe yazdırmıştır.

Toplumların eğitim ve öğretime verdiği değer ülkelerinin gelişmişlik ve kalkınmışlık derecesini belirler. Kültür, sanat, bilim, teknoloji ve ekonomi alanlarında kalkınmanın ve ilerlemenin yolu eğitim ve öğretim sorunlarını çözmüş bir toplum olmaktan geçer.

Her ne kadar günümüz eğitim sisteminde teknolojinin her türlü imkânından istifade ediliyor olsa da, eğitimde başarının ana unsurunun öğretmen olduğunu unutmamak gerekir.

Öğretmenlerimizin Türkiye’nin muasır medeniyetler içerisinde yer alma ülküsü uğrunda eğitimde gösterdikleri özveri Cumhuriyetimizin aydınlık yarınlarının teminatı olacaktır.

Türkiye’nin bugünlere gelmesini sağlayan nesillerin yetişmesinde emeği ve alın teriyle gayret ortaya koyan tüm öğretmenlerimize saygı ve minnetlerimi ifade ediyorum.

Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal etmiş öğretmenlerimizi saygı ve minnetle yâd ediyorum. Emekli olmuş ya da görevi başında bulunan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarı ile dolu bir ömür diliyorum.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap