24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI
Haberin Tarihi: 24.11.2023 15:44:25 - Okunma Sayısı:536 defa okundu.

24 Kasım Öğretmenler günü, Eğirdir’de muhteşem bir törenle kutlandı.

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

24 Kasım Öğretmenler günü, Eğirdir’de muhteşem bir törenle kutlandı.

Eğirdir Mustafa Çetinkaya İlkokulu ve Ortaokulu tarafından düzenlenen ”24 Kasım Öğretmenler Günü” programında Öğretmen sevgisi salona sığmadı. Öğrenciler sevgilerini öğretmenleri için sergiledi.

24 Kasım Öğretmenler günü kutlama programı bugün saat 10.30’da Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (MAREM) konferans salonunda gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal marşımızın söylenilmesi ile başlayan program, Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu’nun günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti.

24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla düzenlenen törende emekli öğretmenler adına bir konuşma yapan Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eski Müdürü Süleyman Güçlü, “öğretmenlik mesleği yaşamın ta kendisidir. En kutsal meslektir. Her öğretmenin eli öpülmedir. Baş tacıdır. Öğretmenler kıymetlilerimizi çocuklarımızı emanet ettiğimizdir. Öğretmenlerimiz değerlidir” dedi.

Emekliye ayrılan Öğretmenlere Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Verildi…

24 Kasım Öğretmenler günü kutlama programı kapsamında Türkiye’nin birçok il, ilçe, köy ve kasabasında öğretmenlik yaparak emekliye ayrılan; Süleyman Güçlü, Mehmet Bıyıklıoğlu ve Mustafa Bilir’e Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket verildi. Öğretmenlerin hediyelerini Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik takdim etti.

Mesleğe Yeni Başlayan Öğretmenler Yemin Etti…

Öğretmenler günü kutlama programında adaylık eğitimini tamamlayarak öğretmenlik mesleğine adım atan öğretmenler; Ayşegül Çiftçi, Kıymet Kara, Ayşegül Ercengiz, Gülşen Alper Dereli, Rabia Burçin Koçak yemin etti.  

Minik Kalplerden “Sevgili Öğretmenim” Şiiri

Mustafa Çetinkaya İlkokulu Anasınıfı B Şubesi öğrencileri “Sevgili Öğretmenim” isimli şiiri ezbere okuması salondakilerden büyük alkış aldı.

Şehit Öğretmenler anısına Oratoryo…

24 Kasım Öğretmenler günü kutlama programı çerçevesinde okul 5’nci sınıf öğrencilerinin hazırlamış olduğu “Şehit Öğretmenler Anısına” isimli oratoryo izlenildi. Öğrencilerin bu gösterisinde duygu dolu anlar yaşandı.

“Fikirler Ölmez” isimli müzikli gösteri çok beğenildi…

Mustafa Çetinkaya İlkokulu Anasınıfı A Şubesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu “Fikirler Ölmez” isimli müzikli gösteri izleyeler tarafından çok beğenildi.

“Sen Nefessin Öğretmenim” tiyatro sergilendi…

Mustafa Çetinkaya Ortaokulu 7’nci sınıf öğrencilerinin hazırlamış olduğu “Sen Nefessin Öğretmenim” tiyatro oyunu sergilendi. Öğrencilerin bu performansı izleyenler tarafından çok beğenildi.

24 Kasım öğretmenler günü münasebetiyle ilçemiz öğretmenleri için Eğirdir esnafı tarafından verilecek hediyelerin çekilişi yapıldı.

“Ben Öğretmen Olsam” konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Liseler arası kompozisyon yarışmasında birinci olan Prof. Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesi öğrencisi Yusuf Talha Akdemir, Ortaokullar arası kompozisyon yarışmasında birinci olan Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Esra Nur Tekin’e ödüllerini Kaymakam Adem Çelik verdi.

Liseler arası kompozisyon yarışmasında ikinci olan Nafiz Yürekli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Yağmur Şenol, Ortaokullar arası kompozisyon yarışmasında ikinci olan Süleyman Demirel Ortaokulu öğrencisi Beren Yağmur Sarı’ya ödüllerini Dağ Komando Okulu ve Eğitimi Merkezi Komutanı Ahmet Aşık takdim etti.

Liseler arası kompozisyon yarışmasında üçüncü olan Prof. Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesi öğrencisi Yalın Şenol, Ortaokullar arası kompozisyon yarışmasında üçüncü olan Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Özüm Özdemir’e ödüllerini Belediye Başkanı Veli Gök takdim etti.

24 Kasım Öğretmenler günü kutlama programı bütün öğretmenlere çiçek takdim edilmesi ile sona erdi.

Programa Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ahmet Aşık, Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, Ak Parti Eğirdir Belediye başkan Aday Adayı Hasan taran, Abdullah Turan, Mehmet Fesçi ve Mustan Özdemir ile çok sayıda vatandaş katıldı.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap